După Brexit, Cioloș îndeamnă liderii politici la prudență în adoptarea unor decizii cu impact bugetar

După Brexit, Cioloș îndeamnă liderii politici la prudență în adoptarea unor decizii cu impact bugetar
scris 24 iun 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că, dată fiind actuala situație, economia României nu va avea de suferit un impact imediat și semnificativ, dar a îndemnat la prudență în luarea unor decizii politice cu impact bugetar și economic în acest an electoral.

"Din punct de vedere economic, dată fiind situația în care ne aflăm din punct de vedere al integrării, al exporturilor și al relațiilor de afaceri, investiții cu Marea Britanie, nu ne așteptăm la un impact semnficativ pe termen scurt din punct de vedere economic", a spus Cioloș, în urma unei reuniuni cu mai mulți miniștri pe tema referendumului din Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu toate acestea, Cioloș a îndemnat la prudență în adoptarea unor decizii cu impact bugetar și economic în perioada următoare.

"Nu pot decât să invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales decizii care pot avea impact asupra bugetului și decizii politice care pot avea în general impact asupra economiei", a subliniat prim-ministrul.

Premierul a mai arătat că Guvernul va continua analizele deja începute cu privire la consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a ținut să-i liniștească pe cetățenii români care muncesc în Regatul Unit, amintind că procesul de negociere din UE va dura cel puțin doi ani, timp în care drepturile românilor în calitate de cetățeni europeni nu vor fi afectate.

ING: Impactul Brexit asupra macroeconomiei românești ar trebui să fie relativ redus pe termen scurt, dar se va amplifica CITEȘTE ȘI ING: Impactul Brexit asupra macroeconomiei românești ar trebui să fie relativ redus pe termen scurt, dar se va amplifica

Cioloș a precizat totodată că Guvernul va lansa în perioada următoare două dezbateri cu privire la dezvoltarea economică a României pe termen mediu și lung, precum și cu privire la roul țării noastre în UE.

În acest context, a spus Cioloș, România își propune un rol activ în cadrul dezbaterilor cu privire la viitorul și construcția UE, având în vedere că procesul de ieșire a Marii Britanii din UE va avea impact și asupra preluării președinției în exercițiu a Uniunii în a doua parte din 2019 de către România.  

Cioloș a opinat, de asemenea, că proiectul de construcție a UE va trebui să fie mai aproape de ceea ce își doresc cetățenii săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
brexit
ue
ciolos
referendum
decizii
impact
bugetar
lideri politici