Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a urcat cu 7,4%, în primele zece luni ale anului

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a urcat cu 7,4%, în primele zece luni ale anului
scris 3 dec 2015

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele zece luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,4%, respectiv cu 6,9%, comparativ cu perioada similară din 2014, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna octombrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 0,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 0,7%.

Urmărește-ne și pe Google News

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a urcat, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,1% fiecare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în intervalul 1 ianuarie - 31 octombrie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, a înregistrat o creștere cu 7,4% datorită majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (17,1%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (5,8%) și vânzărilor de produse nealimentare (0,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2014, a înregistrat o creștere cu 6,9%, datorită majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (16,3%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (5,7%) și vânzărilor de produse nealimentare (1,1%).

În octombrie 2015, comparativ cu septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut pe ansamblu cu 0,4%, ca urmare a majorării comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (6,2%). Scăderi au înregistrat vânzările de produse nealimentare (cu 2,3%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (cu 0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2015, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,7%, ca urmare a majorării comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (cu 5,1%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (cu 0,4%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,5%.

În octombrie 2015, raportat la octombrie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 11,1% ca urmare a majorărilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (cu 23,8%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (cu 8,6%) și la vânzările de produse nealimentare (cu 3,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2015, comparativ cu luna octombrie 2014, a înregistrat o creștere cu 11,1% ca urmare a majorărilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (cu 25,1%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (cu 11,3%) și la vânzările de produse nealimentare (cu 3,9%). 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins