Anual, 200.000 societăți intră în faliment în Uniunea Europeană și se pierd 1,7 milioane de locuri de muncă

Anual, 200.000 societăți intră în faliment în Uniunea Europeană și se pierd 1,7 milioane de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2017

Circa 50% din societățile la nivel european au durată de viață mai mică de cinci ani, în condițiile în care anual, 200.000 societăți intră în faliment, a declarat miercuri Stan Tîrnoveanu, Partener Senior în cadrul societății de avocați Zamfirescu, Racoți & Partners, prezent la conferința News.ro ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvență, factor important pentru asigurarea unei creșteri sustenabile”.

”Circa 50% din societățile la nivel european au durată de viață mai mică de cinci ani. Sau, cum zicea un prieten ungur, la noi este un proverb: ’De când s-a inventat moartea, viața e nesigură’. Insolvența este un fenomen. Anual, 200.000 societăți intră în faliment la nivel european. Anual se pierd 1,7 milioane de locuri de muncă”, a declarat miercuri Stan Tîrnoveanu.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta a vorbit și de existența unui fenomen transfrontalier.

Urcare în forță a ratelor la bănci: Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,25% CITEȘTE ȘI Urcare în forță a ratelor la bănci: Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,25%

”Ratele de recuperare conform indicatorilor Băncii Mondiale, 90% la țări precum Belgia sau Finlanda. Oare de ce? 30%, zona noastră. În economiile în care restructurarea este mai des întâlnită, creditorii se așteaptă la o recuperare între 83% și 57%. La noi, așteaptă”, adaugă Stan Tîrnoveanu.

Mai mult, 75% din societățile aflate în lichidare, reorganizare sunt societăți cu patrimoniu în portbagajul unei Dacii vechi, fără active.

La rândul său, Dorin Petcu, asociat în cadrul TZA Insolvență SPRL, a vorbit la conferința News.ro, despre situația capitalului uman.

”Viitorul ne va dovedi că oamenii pe care vom vrea să îi angajăm nu vor fi doar cei care vor avea diploma corespunzătoare, doar cei care vor avea un număr de ani vechime și care vor fi participat la un anumit număr de proiecte, dar și cei care ne-au arătat că au în mod real aptitudini, că au adaptabilitatea la evoluția mediului economic în care funcționăm și că au motivarea necesară să evolueze și să meargă mai departe”, a declarat miercuri Dorin Petcu, prezent la conferința News.ro ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvență, factor important pentru asigurarea unei creșteri sustenabile”.

Robert Cazanciuc despre Legea Insolvenței: Avem mai puține insolvențe și o durată mai mică a procedurilor, dar e nevoie CITEȘTE ȘI Robert Cazanciuc despre Legea Insolvenței: Avem mai puține insolvențe și o durată mai mică a procedurilor, dar e nevoie

Vorbind de cunoștințe, el consideră că o problemă pe care a sesizat-o este faptul că utilizarea acestora ridică probleme destul de mari.

”Le-am sintetizat în categorii cinci mari: puterea, controlul, cultura, vizibilitatea și dependența”, a punctat el.

Agenția de presă News.ro cu sprijinul INPPI, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Țuca Zbârcea & Asociații, CEC Bank, CITR , Zamfirescu, Racoți & Partners, organizează miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 09.30, la Hotel Sheraton, conferința « REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvență, factor important pentru asigurarea unei creșteri sustenabile”, eveniment care aduce la aceeași masă reprezentanți ai autorităților, practicieni în insolvență, șefi de companii, avocați si consultanți la o dezbatere privind consecințele insolvențelor asupra economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
faliment
uniunea europeana