Record la gaze. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
ING și BCR au revizuit în scădere estimările privind creșterea economică în 2024, pe fondul datelor dezamăgitoare din trimestrul al doilea. Chiar dacă consumul a crescut susținut, acesta s-a dus în mare măsură pe importuri. Creșterea României a fost abia a 15-a cea mai mare din UE.
Economia zonei euro și cea a Uniunii Europene a înregistrat o creștere ușoară în trimestrul al doilea, comparativ cu trimestrul precedent, iar România a avut cea mai modestă performanță economică din blocul comunitar, conform datelor revizuite publicate de Eurostat.
Produsul Intern Brut al României a crescut în trimestrul II cu 0,1%, în termeni reali, față de trimestrul I, la 430,772 miliarde lei, arată datele provizorii (1) ale Institutului Național de Statistică (INS). Față de același trimestru din anul 2023, Produsul Intern Brut a înregistrat, în trimestrul II 2024, o creștere de 0,8% atât pe seria brută cât și pe seria ajustată sezonier.
Prețul benzinei a coborât sub 7 lei pe litru (deocamdată doar într-o stație Petrom din capitală, cea de pe strada doctor Herescu -6,98 lei/l) situându-se în prezent sub nivelul de dinaintea scumpirii din urmă cu 2 luni cauzată de majorarea agresivă a accizelor începând cu 1 iulie. În ceea ce privește motorina, prețul acesteia este chiar mai redus cu 5-10 bani/l față de cel de pe 30 iunie, relevă o analiză a Profit.ro.
Brand românesc urcă. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Majoritatea antreprenorilor români, respectiv 88% din cei intervievați, nu au un plan personal formalizat cu privire la ceea ce vor face după o eventuală ieșire din afacerea curentă, relevă un studiu de piață realizat de firma de consultanță antreprenorială Kapital Minds. Planificarea pentru exit nu se referă doar la aspecte de businsess, ci și la cele personale, în special la cel financiar.
Cererea netă de spații de birouri din București din trimestrul al doilea a depășit pentru prima dată în ultimii doi ani tranzacțiile de reînnoire și renegociere a contractelor existente, evoluție care un impact pozitiv asupra ratei de neocupare, în condițiile în care în acest an nu fost livrat niciun proiect de birouri noi.
Cel de-al doilea mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, specializat în producția de sisteme complete de răcire și schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) că va disponibiliza 300 de angajați, din total de 1.855 pe care îi are în fabricile din Bistrița și Prundu Bârgăului.
Vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie față de iunie și dinamica anuală a încetinit consistent, deși se menține la un nivel încă ridicat. Evoluția vine în principal pe fondul scăderii vânzărilor de carburanți, în condițiile majorării accizelor de la 1 iulie. În august, sondajele de specialitate arată o creștere a optimismului în rândul consumatorilor, care nu este împărtășită de managerii din retail. Pe ansamblu, sondajele indică spre o posibilă încetinire a economiei în trimestrul al treilea.