În luna august a acestui an interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 23% comparativ cu luna precedentă.
Comenzile primite de fabricile din Germania au înregistrat o creștere surprinzătoare în luna iulie, una dintre puținele vești bune primite pentru importantul sector manufacturier din cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.
Ofertele de locuri de muncă din Statele Unite au scăzut în iulie la cel mai redus nivel din ultimii 3 ani și jumătate, a raportat miercuri Departamentul Muncii, într-un alt semn de slăbiciune a pieței muncii, transmite CNBC.
Piața automobilelor de închiriat, care reprezintă una dintre sursele importante de venituri pentru industria auto, a scăzut în ultimii cinci ani, din diverse cauze, începând cu pandemia de coronavirus și terminând cu războiul din Ucraina. Anul 2024 pare că aduce o revenire a vânzărilor de vehicule destinate afacerilor rent-a-car, chiar dacă cifrele sunt departe de cele din 2019.
Asirom VIG preia . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Motoarele hibrid cu încărcare, așa numitele plug-in hybrid (PHEV) au fost văzute de industria auto drept cea mai bună soluție pentru tranziția către propulsia electrică, dar felul în care piața primește aceste motoare nu arată deloc un mare entuziasm, cauzele fiind multiple.
Cabinetul de la Berlin a aprobat o reformă a pensiilor, care include stimulente pentru ca angajații să rămână mai mult timp în câmpul muncii, o inițiativă ce face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri destinat să impulsioneze creșterea celei mai mari economii din zona euro, transmite Reuters.
Lucrătorii din afara UE folosesc Europa Centrală și de Est ca punct de trecere spre Europa de Vest.
Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au înregistrat, în luna iulie 2024, comparativ cu luna iunie 2024, o creștere de 0,8% atât în Uniunea Europeană (UE), cât și în zona euro, însă România se numără printre statele membre UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor producției industriale, arată datele publicate de Eurostat.
Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare în valoare totală de 419 milioane de euro în România, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de volumul din aceeași perioadă a anului trecut.