Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a admis pentru acest an introducerea unui contingent de 100.000 de lucrători străini pe piața forței de muncă din România, în timp ce necesarul ar fi de 200.000-250.000 de oameni, conform companiile de recrutare și a patronatelor autohtone. În multe cazuri, antreprenorii preferă să lucreze cu muncitori din alte state și consideră că românii au devenit mult pretențioși.
După mai bine de doi ani de frământări colective pe Wall Street cu privire la posibilitatea ca economia Statelor Unite să se împiedice, economiștii băncii Goldman Sachs și-au redus probabilitatea de recesiune la doar 15%, pe care economistul șef Jan Hatzius a clasificat-o drept ”o medie necondiționată pe termen lung”, transmite CNBC.
Guvernul elen previzionează o creștere a PIB-ului de 2,3% anul viitor, depășind marile economii europene, datorită veniturilor solide din turism, cheltuielilor de consum robuste și investițiilor, se arată în proiectul de buget pe 2025, transmite Reuters.
Nouă schimbare în Codul Muncii. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Perspectiva modificării actualului sistem de plafonare a prețurilor finale la energie electrică și gaze naturale începând din primăvara anului viitor nu ar trebui să-i sperie pe consumatori.
Ștefan Vuza, care controlează Chimcomplex, discută preluarea celui mai mare consumator de gaze din România, Azomureș.
Încrederea investitorilor în zona euro a crescut neașteptat în octombrie, după trei luni de declin consecutiv, sporind așteptările în ceea ce privește evoluția din următoarele luni, arată rezultatele unui studiu publicat de Comisia Europeană, transmite Reuters.
România a consemnat cel mai sever declin al producției de servicii în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu o scădere de 1,6% în luna iulie comparativ cu luna precedentă, în condițiile în care, în UE producția de servicii a crescut cu 1,2% iar în zona euro avansul a fost de 1%, conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au scăzut peste așteptări în august, amplificând temerile că redresarea celei mai mari economii europene nu va accelera în următoarele luni, transmite Reuters.
Economia Israelului a trecut timp de aproape un an prin haosul unui război care riscă să se transforme într-un conflict regional, dar costurile în creștere ale împrumuturilor încep să-i pună sub presiune arhitectura financiară, relatează Reuters.