Inflația din Argentina a continuat să scadă în iulie, coborând la 4% pe o lună, ceea ce l-a determinat pe președintele ultraliberal Javier Milei să declare că, în ciuda recesiunii, veștile bune se înmulțesc – chiar dacă rata inflației rămâne ridicată, la 263,4% pe an, potrivit AFP.
CEO-ul UBS, Sergio Ermotti, a declarat că volatilitatea pieței financiare s-ar putea intensifica în a doua jumătate a anului, dar nu crede că SUA se îndreaptă către o recesiune, transmite CNBC.
Model de leasing se clatină. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Băncile au reluat în forță activitatea de creditare în monedă națională, chiar înainte ca BNR să reducă dobânda cheie. Producția de împrumuturi noi acordate populației a crescut cu 50% în termeni reali și creditul ipotecare a reluat prim planul. Și finanțarea firmelor în monedă națională capătă viteză.
România a avut a 12-a cea mai ridicată creștere economică anuală din cele 23 de state ale Uniunii Europene care au publicat datele pentru trimestrul al doilea. Premierul Marcel Ciolacu promite, în an electoral, că România va avea la final de an cea mai mare creștere din UE.
Ministrul Finanțelor Marcel Boloș susține că „inadvertența” dintre salariul mediu din sectorul public și salariul mediu de economie sau cel din sectorul privat „nu este de domeniul firescului”.
Trend în industria prelucrătoare a României. Institutul Național de Statistică (INS) a publicat astăzi evoluția comenzilor noi pentru manufacturi, respectiv fabricile și uzinele care modifică substanțial materii prime și scot produse cu valoare adăugată mare. De la un plus de 6,4% în iunie anul trecut, s-a ajuns azi la o creștere anemică, de 0,2%. Cifra aceasta este și ea dopată doar de comenzile pentru mașini și pentru construcții. În rest, sunt scăderi majore în majoritatea domeniilor. Cel mai mult suferă metalurgia și textilele.
Salariile cresc în Germania în cel mai mare ritm din ultimii 25 de ani. Economiștii pun acum sub semnul întrebării tăierea dobânzilor în Zona Euro, de teamă că acestea ar putea alimenta o spirală a prețurilor și salariilor.
Numărul persoanelor angajate a urcat cu 0,2% în UE și în zona euro, în trimestrul II 2024, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat un avans de 0,3% în ambele zone, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Producția industrială a scăzut cu 0,1% în zona euro și nu s-a modificat în Uniunea Europeană în iunie, comparativ cu precedentele trei luni, iar România a înregistrat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).