Cei mai importanți concurenți. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Analiștii estimează o creștere accentuată a vânzărilor de mașini electrice în 2025.
Specialistul în economie Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice din București, identifică zece „pericole” pentru anul 2025, între acestea numărându-se inflația, creșterea fiscalității, dobânzile ridicate, încetinire creșterii economice, instabilitatea politică și extremismul.
Ultimele previziuni macroeconomice pentru România, așa cum ne văd specialiștii Uniunii, indică un an 2025 mai echilibrat, dar cu stagnare în ce privește deficitele, în lipsa unei schimbări de fond a politicii fiscale. Din același motiv, un avans considerabil vor lua doar datoriile României. Pe plan intern, prețurile vor continua să urce, dar mai puțin, situație valabilă și la salarii.
Schimbări economice imprevizibile ar putea avea loc în Statele Unite odată cu învestirea lui Donald Trump ca președinte, pe 20 ianuarie, în timp ce vechi probleme, de la război la inflație, vor continua probabil să afecteze alte țări, potrivit unei analize a publicației britanice The Guardian.
Tarifele de referință RCA vor fi majorate pentru toți șoferii din România, creșterea medie față de luna iulie fiind de 9,8%, reiese din datele publicate marți de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Amintim că tarifele RCA sunt plafonate din februarie 2023.
Impozitul pe dividende distribuite din 2025 va crește în acest an de la 8% la 10%, conform deciziei Guvernului.
România intră și terestru în spațiul Schengen, ceea ce înseamnă eliminarea controlului la granițele cu țări membre UE.
Guvernatorul Băncii Centrale a Olandei, Klaas Knot, a avertizat cu privire la efectele secundare grave pe care le-ar putea aduce în Europa un război comercial între SUA și China. Potrivit lui Knot, care este membru al Consiliului Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene, China și-ar putea exporta deflația vânzând produsele sale în Europa la prețuri din ce în ce mai mici, scrie publicația MONEY REVIEW, citată de Rador Radio România.
Giganții din comerțul cu amănuntul din SUA sunt cele mai mari companii din lume după veniturile declarate în 2024. În topul global al celor mai mari companii domină, de asemenea, companiile petroliere, cele de tehnologie, sănătate și mai multe din sectorul financiar, cu prezențe notabile din partea companiilor de asigurări de sănătate din SUA.