Giganții din comerțul cu amănuntul din SUA sunt cele mai mari companii din lume după veniturile declarate în 2024. În topul global al celor mai mari companii domină, de asemenea, companiile petroliere, cele de tehnologie, sănătate și mai multe din sectorul financiar, cu prezențe notabile din partea companiilor de asigurări de sănătate din SUA.
Ford Otosan, compania mixtă cu sediul în Turcia, care deține uzina de automobile de la Craiova, a reușit să producă un număr record de autovehicule în primele 11 luni ale acestui an și se pregătește să atingă un prag istoric, la finalul lui 2024, potrivit datelor obținute de Profit.ro.
Deficitul bugetar pentru primele 11 luni din acest an, perioada ianuarie-noiembrie 2024, a ajuns la 7,12% din PIB, circa 125,7 miliarde de lei, anunță Ministerul Finanțelor confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro.
Plafonul României pentru împrumuturi prin obligațiuni emise pe piața externă, nivelul maxim la care se poate situa soldul împrumuturilor contractate prin programul de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes", va crește de la 75 de miliarde de euro în prezent la 90 de miliarde de euro.
Ierarhia producătorilor de automobile la nivel global nu s-a schimbat foarte mult în acest an, chiar dacă în prim plan au apărut companiile chineze, care acaparează cotă de piață lună de lună. BYD este principalul concurent pentru constructorii din linia doua, pentru că podiumul aparține, deocamdată, marilor companii japoneze sau occidentale.
Deși prevăzută inițial pentru eliminare, diurna specială, de 2% din salariul brut, a fost permisă în cazul a 300 de magistrați, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat acest lucru. Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a confirmat măsura, dar nu a putut exemplifica pe ce criterii vor fi acordate aceste diurne.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a anunțat că banii redistribuiți de la buget marilor orașe vor trebui rediscutați, astfel încât marile orașe să contribuie mai mult la ”o nouă filosofie de solidaritate națională la nivelul impozitului pe venit global”.
Împrumuturile neperformante de pe cardurile de credit din SUA au atins cel mai înalt nivel de la criza financiară din 2008.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, confirmă că deficitul bugetar a depășit 8,5%, estimând că se va opri sub 9%.
Impozitul pe construcții pentru companii, denumit colocvial ″taxa de stâlp″, reintrodus prin ordonanța-trenuleț adoptată astăzi de Guvern, va fi de 1% din valoarea construcțiilor existente în patrimoniul acestora, față de 1,5%, cât prevedea proiectul de OUG, a declarat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.