Drager Safety, subsidiara germanilor Drager, livrează Poliției etilometre de peste 11 milioane lei. Fără etilometru, Hugo Bara, fostul proprietar Supremia, a învins Poliția

Drager Safety, subsidiara germanilor Drager, livrează Poliției etilometre de peste 11 milioane lei. Fără etilometru, Hugo Bara, fostul proprietar Supremia, a învins Poliția
scris 29 iun 2017

Poliția Română a atribuit Drager Safety România, în urma unei licitații, un contract pentru furnizarea unui număr de 1.500 de aparate de măsurare a alcoolemiei (etilometru). Compania va încasa 11,59 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 11,65 milioane de lei, fără TVA.

Aparatele vor fi livrate în următoarele 16 luni.

Urmărește-ne și pe Google News

Drager Safety România a fost singurul ofertant în cadrul procedurii de atribuire, inițiată în a doua parte a lunii martie.

Conform www.e-licitatie.ro, Poliția Română este la prima achiziție a unor astfel de aparate.

Prin caietul de sarcini, autoritatea contractantă a solicitat ca produsul să dețină certificat – aprobare model emis de Biroul Român de Metrologie Legală și buletin de verificare metrologică pentru fiecare aparat.

Aproape 18.000 de amenzi date șoferilor pentru viteză excesivă și depășire interzisă, în trei zile CITEȘTE ȘI Aproape 18.000 de amenzi date șoferilor pentru viteză excesivă și depășire interzisă, în trei zile

În iunie 2014, Hugo Levente Bara, atunci proprietarul Supremia Group SRL din Alba Iulia, a reușit să obțină în instanță anularea unui proces verbal de contravenție prin care a primit o amendă de 675 de lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, după ce a fost surprins la volan cu o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul respirat. El a primit amenda și sancțiunea suspendării permisului în aprilie 2013. 

Instanța a acceptat faptul că etilotestul utlizat de polițist la calcularea alcoolemiei nu este probă în instanță. Practic, judecătorii au admis faptul că singurul aparat care poate reprezenta o probă în instanță este etilometrul, care, spre deosebire de etilotest, este supus verificării metrologice periodice de către Biroul Român de Metrologie Legală.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a încercat să convingă instanța că etilotestul era, la momentul constatării contravenției, un mijloc tehnic certificat, omologat și verificat metrologic printr-un buletin de calibrare depus la dosar, dar acest lucru nu a fost luat în considerare de către judecători.

Documentul respectiv era emis, la fel ca pentru toate etilotestele folosite de Poliția Română, de către Direcția Generală Logistică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Potrivit instanței din Alba, Biroul Român de Metrologie Legală exercită, în numele statului, controlul metrologic legal al mijloacelor de măsurare.

Cu afaceri de 22,5 milioane de lei în 2016, Drager Safety Romania este subsidiara grupului german Drager, un important jucător în domeniul tehnologiei medicale și de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia romana
etilometru
alcoolemie
soferi