Directorul general și directorul financiar ai firmei care administrează Hotelul Marriott, trimiși în judecată

Directorul general și directorul financiar ai firmei care administrează Hotelul Marriott, trimiși în judecată
scris 27 oct 2016

Gregor Aufhauser, directorul general al Societății Companiilor Hoteliere Grand, care administrează Hotelul Marriott din Capitală, și Kathrin Brettschneider, director financiar al aceleiași firme, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, anunță, miercuri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Procurorii precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat, de 4,8 milioane de lei, a fost recuperat integral, în cursul urmăririi penale.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus trimiterea în judecată a Societății Companiilor Hoteliere Grand, alături de Gregor Aufhauser și Kathrin Brettschneider, pentru evaziune fiscală, în formă continuată, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În rechizitoriu, anchetatorii arată că în perioada 2008 - 2015, "inculpații Societatea Companiilor Hoteliere Grand, Gregor Aufhauser - în calitate de președinte al consiliului de administrație și Kathrin Brettschneider - în calitate de membru în consiliul de administrație și director executiv financiar, au înregistrat în documentele de evidență contabilă (balanțe de verificare) și în situațiile financiare anuale (bilanț, cont de profit și pierdere și note explicative), în mod repetat, o operațiune nereală, și anume aceea că este garantat de stat contractul de împrumut (...) încheiat, la data de 18 ianuarie 1995, cu societatea ILBAU GmbH Viena, în valoare de 17.792.665 euro, înregistrându-l în mod ilegal în contul 1624 - Credite bancare externe garantate de stat, cu toate că, potrivit Reglementărilor contabile aprobate prin ordin al ministrului , acesta ar fi trebuit să fie înregistrat în contul - 1661 - Datorii față de entitățile afiliate".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Procurorii mai susțin că Aufhauser și Brettschneider, prevalându-se de această operațiune nereală, au înregistrat în contabilitate și au dedus, la calculul profitului impozabil, cheltuieli cu dobânzile în cuantum de 30.422.698,78 lei și pierderi din diferențele de curs valutar în cuantum de 21.825.116,59 lei,  fapt care a condus la diminuarea profitului impozabil cu o sumă totală de 30.228.134 lei și a impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu o sumă totală de 4.836.501 lei.

România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088 CITEȘTE ȘI România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088

"Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în cuantum de 4.836.501 lei, a fost recuperat integral, în cursul urmăririi penale", arată anchetatorii, care precizează că dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

La începutul lunii august, Gregor Aufhauser a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, aceeași măsură fiind luată, în iulie, și față de Kathrin Brettschneider.

Polițiștii au făcut percheziții la Hotelul Marriott din București, pe 7 iulie, în dosarul de evaziune fiscală.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelul marriott
kathrin brettschneider
gregor aufhauser