Plata pentru peste 10.000 de amenzi de circulație a fost direcționată ilegal în conturile Primăriei Giurgiu

Plata pentru peste 10.000 de amenzi de circulație a fost direcționată ilegal în conturile Primăriei Giurgiu
scris 26 oct 2016

Plata pentru peste 10.000 de amenzi de circulație a fost direcționată ilegal în conturile Primăriei Giurgiu de platforma online pe care era încasată contravaloarea amenzilor, au declarat surse judiciare pentru News.ro. Subprefectul de Giurgiu, Laurențiu Țintea, și directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizați de perchezițiile organizate, miercuri, de polițiștii care verifică modul în care au încheiat cu reprezentanții unor societăți comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 2,27 milioane de lei.

"Legea spune că plata se poate face prin ghișeul online sau la fața locului. Când se face plata online, banii ajung la primăria unde are domiciliul contravenientul. În acest caz, platforma trimitea toți banii la Primăria Giurgiu", au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În acest mod, plata a peste 10.000 de amenzi a ajuns în conturile Primăriei Giurgiu, au adăugat sursele citate, care au precizat că toate amenzile erau de la Poliția Rutieră.

"În perioada iunie 2015 - iulie 2016, au fost încasați peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate online, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, a anunțat Poliția Română.

România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088 CITEȘTE ȘI România a coborât un loc în clasamentul Doing Business 2017 al Băncii Mondiale. Principala cauză, celebrul formular de TVA, D088

Un număr de 14 percheziții s-au desfășurat, miercuri, în București și în județele Cluj și Giurgiu, la sediile unor instituții și societăți comerciale, la locuințele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii de "uzurparea funcției, cu consecințe deosebit de grave” și la sediul central al CNADNR, de unde au fost ridicate documente.

Printre cei vizați de percheziții se numără subprefectul de Giurgiu, Laurențiu Țintea, și directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, arată surse din cadrul anchetei.

Ancheta este făcută de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi circulatie
primaria giurgiu