Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care RCS&RDS va prelua în operare rețeaua de comunicații electronice AKTA Telecom, Digital Cable Systems și ATTP Telecommunications.
Luna trecută, Consiliului i-au fost propus de către RCS&RDS o serie de angajamente pentru avizarea tranzacției. În baza contractelor, RCS&RDS va opera rețelele și va furniza servicii de comunicații către clienți, în schimbul plății unei chirii.
Astfel, modernizarea rețelelor preluate spre operare și menținerea prețurilor abonamentelor timp de trei ani pentru clienți, cu excepția unor situații excepționale, sunt principalele angajamente propuse Consiliului Concurenței de către RCS&RDS, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul încheierii unor contracte de operare a rețelei de comunicații electronice cu AKTA Telecom, Digital Cable Systems și ATTP Telecommunications.
CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: O cultură organizațională care încurajează hobby-urile și performanțele sportive ale angajațilorRCS&RDS va asigura și servicii de comunicații electronice la același nivel de calitate și la aceleași prețuri standard oferite abonaților săi.
În plus, compania va oferi noilor clienți alte contracte, la aceleași prețuri standard de care beneficiază deja abonații RCS și care sunt în medie cu 10-15% mai mici decât prețurile standard practicate de AKTA.
Vor fi inițiate investiții pentru a furniza noilor clienți o calitate mai bună a serviciilor, de exemplu ca viteză de internet sau număr de canale TV. Investițiile vor fi realizate etapizat, astfel încât noua tehnologie să fie disponibilă pentru cel puțin 35% dintre clienții preluați în primul an, cel puțin 65% după al doilea an și cel puțin 95% după al treilea an.
Astfel, angajamentele asumate cu privire la clienții preluați au o durată de 3 ani de la data autorizării și se referă, în principal, la obligația RCS&RDS de a dezvolta rețelele și de a oferi în beneficiul a cel puțin 95% din numărul total de clienți preluați de servicii de comunicații la același nivel de calitate din punct de vedere tehnic cu cel oferit clienților existenți. În plus, RCS&RDS va oferi tuturor clienților posibilitatea de a beneficia de pachetele și prețurile oferite clienților existenți și nu va majora prețurile pentru aceeași perioadă de 3 ani.
Angajamentul asumat de către RCS&RDS cu privire la furnizorii de Canale TV este valabil pentru o durată de 5 ani de la data autorizării. Acesta are ca obiect obligația asumată de către RCS&RDS ca, în cazul în care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de Canale TV pentru retransmiterea respectivelor Canale TV în Pachetul de bază al RCS&RDS, să ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea să fie incluse în Extra - opțiuni ale RCS&RDS, ce vor fi oferite clienților RCS&RDS în schimbul plății unui tarif suplimentar, care va fi în principal stabilit de către furnizorul de Canale TV.
Conținutul angajamentelor formulate de RCS& RDS sunt publicate AICI.
"În România, RCS&RDS este implicată în furnizarea de servicii de comunicații electronice, precum: servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu și DTH, servicii de acces la internet la puncte fixe, servicii de telefonie mobilă și telefonie fixă etc. În urma analizei Consiliului Concurenței, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce privește puterea de cumpărare a RCS&RDS pe piața canalelor de televiziune cu plată și concurența pe piața serviciilor de retransmisie a canalelor de televiziune și pe piața serviciilor de acces la internet la puncte fixe din România", conform Consiliului Concurenței.
RCS&RDS este unul dintre primii cinci jucători locali de telecomunicații, fiind controlat indirect de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea.