Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, va include în ofertă, de la 15 august, și servicii de telefonie mobilă, alături de televiziune analogică și digitală, telefonie fixă și internet. Anunțul confirmă informația transmisă săptămâna trecută în exclusivitate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Grupul Digital Cable Sistems este parte a grupului american de investiții PineBridge Investments și unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații de pe piața autohtonă.
Un pachet quad-play include telefonie fixă, telefonie mobilă, televiziune și internet.
Pentru furnizarea de servicii de telefonie mobilă, care vor fi disponibile numai sub formă de abonament, DCS a semnat cu Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) un contract de tip MVNO.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în RomâniaUn MVNO (Mobile Virtual Network Operator) este un operator care furnizează servicii de voce și date mobile prin intermediul rețelei unui operator clasic de telecomunicații mobile, de la care închiriază, în baza unui acord comercial, servicii de acces la rețeaua de antene și fibră optică a acestuia.
Abonamentele pentru serviciile de telefonie mobilă pornesc de la 2 euro pe lună, unele dintre pachete urmând să conțină minute incluse atât național, cât și în roaming, precum și acces internet mobil național.
“Suntem încântați că această investiție va deveni în curând operațională, iar serviciile de telefonie mobilă vor completa setul de servicii de comunicare pe care-l oferim clienților noștri: televiziune, internet și telefonie fixă. Vom avea în continuare o politică de investiții dinamică, axându-ne pe dezvoltarea unor servicii complementare infrastructurii pe care o operăm deja” spune Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems.
“Oferta noastră pentru serviciile de telefonie mobilă este gândită pornind de la specificul nișei pe care operăm deja cu servicii de cablu, internet și telefonie fixă, și se adreseză nevoilor consumatorilor de servicii de telecomunicații din zonele rurale și urban mici. Configurația exactă a pachetelor va fi anunțată în momentul lansării” spune și Dan Voicu, director de marketing în cadrul DCS.
Înființat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, actualmente parte a grupului american de investiții PineBridge Investments, grupul Digital Cable Sistems este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații de pe piața autohtonă. Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanti de servicii de acest tip pe segmentul business.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Centrala din Cernavodă, asigurată prin negociere fără licitație cu Nuclear Risk Insurance din Marea Britanie, pentru 1,5 miliarde dolariDCS are pentru acest an un buget de investiții în sumă de 17 milioane de euro, banii urmând să fie alocați în direcția extinderii rețelei, lansarea serviciilor de telefonie mobilă și a unui post TV care va difuza exclusiv filme românești.
La finele lunii martie, operatorul a lansat canalul CINEMARATON, dedicat în exclusivitate cinematografiei românești.
“Lansarea canalului face parte din strategia noastră de dezvoltare pornind de la analiza atentă a pieței pe care operăm, oferind servicii pe care clienții noștri le consideră importante pentru ei și le apreciază. Această abordare este valabilă atât în cazul canalului CINEMARATON, cât și în cazul serviciilor de telefonie mobile, pe care o să le lansăm în curând”, spunea Malacopol într-un comunicat remis Profit.ro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sorin Mititelu pleacă de la șefia BCR Asigurări de Viață. El va fi înlocuit de un austriacCanalul va difuza peste 1.000 de filme românești pe an, însoțite de comentarii, analize și informații inedite de pe platourile de filmare.
Compania DCS a fost înființată în anul 2005 prin fuziunea mai multor operatori mai mici de pe piața de cablu TV. Compania operează, cu preponderență, în mediul rural și în orașele mici, având ca arie de acoperire peste 3.000 de localități din 35 de județe
Doi ani mai târziu, fondul de investiții PineBridge a plătit 45 milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni al operatorului.
În prezent, fondul de investiții deține un pachet de acțiuni reprezentând 62,87% din capitalul social al operatorului, prin intermediul Polynifin BV (Olanda). Restul acțiunilor sunt deținute de mai multe persoane juridice și fizice din România.
PineBridge mai deține pe piața românească și AKTA Telecom, unde Polynifin BV controlează 71,88% din acțiunile operatorului.
Șeful DCS este prezent în structura acționariatului cu un pachet marginal.
CITEȘTE ȘI Veniturile Orange România au crescut cu 7,8% în S1, la 513 milioane de euroCu o experiență de aproape 30 de ani în industria telecom, Malacopol a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada februarie 2001 - septembrie 2002 și a fost prezent în managementul Romtelecom, Cable Vision România, Bell Canada, Astral Telecom și UPC România.
Cumulat, cei doi operatori telecom controlați de PineBridge au înregistrat anul trecut afaceri de 222,2 milioane de lei, de la 226,1 milioane de lei în 2015.