Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) vrea să își cumpere computere fixe și mobile, precum și monitoare, primind 12 oferte în acest sens. Contractul a fost estimat la 5,53 milioane de euro, fără TVA, pentru doi ani.
Ofertanții sunt ETA2U, Nova Tech Integrated Solutions, Computerland Romania, Maguay Computers, Quality Business Solutions, Marctel-S.I.T., Elsaco Solutions, Pragma Computers, Amerilex, Mida Soft Business, Stream Networks și asocierea formată din Ecopier și Network Systems Solutions.
“Autoritatea contractantă dispune în prezent de un număr semnificativ de stații de lucru fixe și console management mobile care, fie sunt defecte și nu se mai pot repara, fie reparația nu se justifică din punct de vedere economic. De asemenea, autoritatea contractantă are în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente care sunt uzate moral. Produsele care fac obiectul achiziției sunt echipamente de tip stații de lucru fixe și console management mobile, care vor fi folosite de personalul STS pentru rezolvarea sarcinilor specifice de serviciu. Echipamentele care fac obiectul achiziției vor contribui substanțial la eficientizarea activității personalului STS, prin punerea la dispoziție în timp util a unor produse noi, la standarde tehnologice aliniate la cerințele actuale”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
CITEȘTE ȘI Telekom face ordine în documentele Curții de ConturiServiciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.