Comisia Europeană amenință Ungaria, Polonia și Cehia cu amenzi, dacă refuză în continuare să preia migranți

Comisia Europeană amenință Ungaria, Polonia și Cehia cu amenzi, dacă refuză în continuare să preia migranți
scris 7 sep 2017

Executivul UE a anunțat că este pregătit să demareze, în decurs de câteva săptămâni, proceduri judiciare ce ar putea duce la amenzi pentru Polonia, Ungaria și Cehia, dacă aceste ări refuză în continuare să preia solicitanți de azil din Italia și Grecia, relatează Reuters.

“Dacă statele membre care nu au relocat deloc (migranți – n.r.) sau nu au mai făcut acest lucru de mult timp nu își schimbă abordarea în următoarele săptămâni, atunci vor analiza facerea ultimului pas în procedura de infringement – reclamarea Poloniei, Ungariei și Cehiei la Curtea Europeană de Justiție”, a declarat comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos.

Urmărește-ne și pe Google News

Curtea Europeană de Justiție are dreptul de a impune amenzi guvernelor care nu respect legislația UE, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La rândul său, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a amenințat că lua măsuri în cazul statelor membre care nu preiau migranți.

Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro CITEȘTE ȘI Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro

“Mă aștept ca țările vizate să își îndeplinească obligațiile (…), să accepte nmărul alocat de refugiați și să se asigure că aceștia stau în țările respective. Dacă acst lucru nu se întâmplă, atunci poate fi folosită o procedură de încălcare a tratatului”, a spus el.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg a respins miercuri plângerile depuse de Slovacia și Ungaria împotriva politicii UE a migrației, confirmând astfel dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre să primească azilanți.

Instanța a stabilit că Uniunea Europeană are dreptul să dispună ca guvernele naționale să accepte cote de azilanți - în principal refugiați din Siria - care urmau, potrivit unui plan european, să fie mutați din Italia și Grecia în celelate state membre ale Uniunii.

Statele membre UE au convenit în septembrie 2015 să redistribuie între ele, într-o perioadă de doi ani, 160.000 de refugiați din Gracia și Italia, însă doar aproximativ 24.000 de migranți au fost mutați până în prezent

Ungaria și Slovacia au încercat să obțină o anulare a acestu plan care face parte din politica europeană în domeniul migrației.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
migranti