Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a decis să anuleze o licitație pentru achiziționarea unui număr de 15.000 de tablete PC, cu argumentul că ofertele depuse în vară anului 2022 sunt inacceptabile și/sau neconforme.
Ofertele au fost depuse de Visual Fan, Prosac Prodcutos SL (Spania), Union Co, Advanced Technologies, TNT Computers, Vodafone Romania și Elsaco Solutions.
Contractul a fost estimat la 11,35 milioane de lei, fără TVA, pentru 6 luni.
"ANPDCA, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor municipiului București, implementează proiectul "TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", cod SMIS 127169, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Scopul proiectului îl constituie creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem", se arată în caietul de sarcini.
Proiectul TEAM-UP urmărea crearea unui un set de proceduri de lucru destinat activității desfășurate de asistenții maternali elaborat, derularea unui număr de 42 de seminarii de diseminare și instruire organizate în scopul aplicării unitare a setului de proceduri create, precum și înființarea unei platforme digitale la nivel național, conținând module de tip e-learning, module de educație digitală și baze de date relevante pentru rețeaua de asistență maternală și personalul specializat din sistem.
De asemenea, urmau să fie selectate 15.000 de persoane în vederea participării la cursul de formare continuă și se va pune în practică un program de formare profesională și suport de curs elaborate, alături de un program de formare profesională susținut pentru 15.000 de asistenți maternali.
Durata de implementare a proiectului TEAM-UP este de 120 de luni (ianuarie 2014-decembrie 2023), iar valoarea totală a acestuia se ridică la 2,657 miliarde de lei, din care 2,243 miliarde de lei contribuția financiară din partea Uniunii Europene, 332.365.653,29 lei de la buget național și 81.212.707,56 lei contribuția proprie a beneficiarului/partenerilor.