O asociere condusă de Siveco Technology a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în vederea achiziționării de servicii de dezvoltare, extindere și mentenanță a sistemului informatic care gestionează cererile de plată către fermieri.
Autoritatea contractantă a estimat contractul la 111,7 milioane de lei, fără TVA, pentru următorii 4 ani de la data atribuirii. Cifra finală a contractului semnat se ridică la 108,33 milioane de lei, fără TVA. Mai multe detalii AICI.
Celălalt membru al asocierii este Technology Systems and Services International, alături de subcontractanții R&D IT Technology Systems, Software Imagination & Vision și Soft Business Union.
"În perioada 2005 - 2021, APIA a dezvoltat un sistem informatic specific activităților pe care le desfășoară în direcția gestionării fondurilor europene și naționale destinate sprijinirii agriculturii. Modificarea permanentă și completarea manualelor cu proceduri și a politicilor europene și naționale care reglementează politicile în domeniul agricol fac însă necesare adaptări, modificări și dezvoltări continue ale acestui sistem informatic, astfel încât el să răspundă în permanență nevoilor operative ale APIA. Ultimii ani au constituit o perioadă de transformări radicale în legislația europeană legate de Politica Agricolă Comună și anii de tranziție spre Noua Politică Agricolă Comună. Perioada următoare este o perioadă de stabilizare a politicilor și de încercări de simplificare a unor reguli pentru fermieri, dar care pot duce la un efort administrativ sporit și necesită modificări în sistemul informatic. Pe de altă parte, începând cu 2023 se va pune în aplicare Noua Politică Agricolă Comună, ce se va aplica până în anul 2027, politică ce vine cu o nouă abordare legată de gestionarea plăților din Fondul European de Garantare Agricolă și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
Având în vedere că legislația europeană este în continuă schimbare și perfecționare, noile prevederi neputând fi anticipate, iar dezvoltarea sistemului informatic pentru implementarea acestor modificări trebuie făcută cu maximul de urgență, se propune ca dezvoltările necesare să se achiziționeze în baza unui acord cadru. Specificitatea fiecărei campanii anuale de acordare a subvențiilor europene și naționale, precum și dezvoltarea permanentă a unor noi scheme de finanțare duc la necesitatea adaptării și a dezvoltării sistemului informatic, astfel încât acesta să poată gestiona în permanență totalitatea activităților specifice ale APIA", scrie în caietul de sarcini al licitației.
Siveco Technology este o companie desprinsă din Siveco Romania, preluând de la aceasta, din 2021, departamentul Proiecte Naționale. Mai multe detalii AICI. Compania a consemnat în 2021 un business de 11,37 milioane de lei și un profit net de 1,47 milioane de lei.
De asemenea, Software Imagination & Vision a fost înființată în 2019 prin divizarea Siveco Romania. Mai multe detalii AICI.
Siveco Romania a fost sancționată cu amendă de 5,88 milioane de lei de Consiliul Concurenței în iulie 2017, într-un dosar de trucare a unei licitații APIA. Mai multe detalii AICI.
Technology Systems and Services International și-a început activitatea în 2011 și este autorizată să desfășoare "activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)".
CITEȘTE ȘI Afacerile Sameday au depășit 800 milioane de lei în 2022. Extindere internaționalăCu afaceri de peste 12 milioane de lei în 2021, compania este controlată de Teamnet International - 52,02%, TNI Stock Invest - 25,75%, Ilogic Smart Invest - 19,7% și Storage Invetory - 2,53%, conform termene.ro.
Teamnet International, în insolvență, a fost înființată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță. Mai multe detalii AICI.