BNR caută furnizor de suport tehnic pentru licențele Oracle. Miza contractului – 17,7 mil. lei pe 4 ani

BNR caută furnizor de suport tehnic pentru licențele Oracle. Miza contractului – 17,7 mil. lei pe 4 ani
scris 20 mar 2016

Banca Națională a României (BNR) va organiza, la începutul lunii mai, o licitație pentru cumpărarea de servicii de suport tehnic al licențelor Oracle utilizate de instituție, valoarea contractului fiind estimată la 17,7 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de patru ani.

“Serviciile de suport tehnic standard sunt aferente licențelor necesare pentru funcționarea sistemelor informatice din componența sistemului informatic BNR, cum ar fi sistemul informatic Centrala Incidentelor de Plată - CIPBNR, sistemul informatic de Raportări Directe la BNR - RAPDIR, sistemul informatic de raportări la BNR – SIRBNR, sistemul integrat de prelucrare automatizată a operațiunilor efectuate pe piețele financiare internă și internațională - Straight Through Processing (Treasury Management System) - STP, sistemul informatic Centrala Riscului de Credit – CRC etc”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Urmărește-ne și pe Google News

Licențele de tehnologie Oracle reprezintă platforma tehnologică pentru 85% din aplicațiile care constituie sistemul informatic BNR.

“Asigurarea funcționării în cele mai bune condiții, a disponibilității precum și îmbunătățirea continuă a performanțelor și a funcționalităților aplicațiilor informatice și atunci când se impune, migrarea la versiuni noi ale produselor software Oracle presupune accesul la serviciile specializate de suport tehnic standard Oracle”, se arată în documentație.

Licitație la Apărare de 2,3 milioane de euro pentru servicii de telecomunicații mobile CITEȘTE ȘI Licitație la Apărare de 2,3 milioane de euro pentru servicii de telecomunicații mobile

În ultimii patru ani, BNR a atribuit patru contracte pentru servicii de suport tehnic al licențeor Oracle în sumă totală de 11,6 milioane de lei, fără TVA, din care trei către Ingenio Sooftware – 11,1 milioane de lei, potrivit datelor instituției.

BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României.

Totodata, BNR sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
oracle
licente
licitatie
suport tehnic