Bitdefender lansează Bitdefender BOX în România. Talpeș: Vrem să vindem câteva mii de bucăți în acest an

Bitdefender lansează Bitdefender BOX în România. Talpeș: Vrem să vindem câteva mii de bucăți în acest an

Florin Talpeș

scris 24 apr 2018

Producătorul de aplicații de securitate IT Bitdefender a lansat pe piața locală Bitdefender BOX, dispozitivul prezentat ca protejând de amenințări informatice toate dispozitivele conectate la internet din locuință, prin integrarea acestuia în rețeaua de comunicații. Florin Talpeș, șeful companiei, estimează că vor fi vândute câteva mii de bucăți în acest an pe piața românească.

Bitdefender BOX, produs ajuns la cea de-a doua generație, este dezvoltat integral de echipa de cercetare și dezvoltare din România.

Urmărește-ne și pe Google News

Producția acestuia a început în toamna anului 2017 în fabrica de la Satu Mare a grupului german Zollner.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Produsul este disponibil la vânzare și în Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Franța, urmând a fi lansat și în Japonia.

“Ne așteptăm să vindem pe piața românească câteva mii de bucăți. Ne adresăm clienților care au dispozitive smart în locuință, cum ar fi televizoare sau boxe inteligente”, spune Talpeș.

Bitdefender: Atacurile „minerilor” de moneda virtuală s-au triplat în România în ultima jumătate de an CITEȘTE ȘI Bitdefender: Atacurile „minerilor” de moneda virtuală s-au triplat în România în ultima jumătate de an

Bitdefender Box a fost dezvoltat integral de echipa de cercetare și dezvoltare din România și poate fi controlat de la un pupitru de comandă disponibil pe smartphone, care permite monitorizarea atacurilor informatice de pe diverse terminale.

Compania a investit 89 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare în perioada 2014-2017, iar un sfert din acest buget este alocat proiectelor cu potențial de a deveni revoluționare, precum Bitdefender BOX.

Noul Bitdefender BOX a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut pe piața din Statele Unite.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.

Studiu Bitdefender: Unul din cinci adolescenți hărțuiește pe internet de teamă să nu devină victimă CITEȘTE ȘI Studiu Bitdefender: Unul din cinci adolescenți hărțuiește pe internet de teamă să nu devină victimă

Bitdefender BOX este prezentat ca fiind capabil să se interconecteze cu asistenții din locuințe inteligente, precum Google Home și Amazon Echo, și le va permite utilizatorilor, printre altele, să folosească inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de amenințări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când aceasta nu este necesară. Bitdefender BOX va încorpora și soluțiile de asistență parentală, care le permit părinților să asigure siguranța online a copiilor.

Când viața personală devine un mit

Circa 46% dintre români se arată îngrijorați că un eventual atacator ar putea prelua oricând controlul dispozitivelor inteligente pe care le folosesc zilnic, ceea ce îi expune la furt de date personale, spionaj și invadarea vieții private, arată un studiu realizat în 2017 în mediul urban de iSense Solutions, la comanda Bitdefender.

Dispozitivele conectate la internet pot avea o serie de vulnerabilități comune, de la probleme severe legate de securitate, până la mecanisme de autentificare slabe și chiar comunicare necriptată cu serverele producătorului, ce permite accesul neautorizat al atacatorilor la acestea.

Tranzacție: Fondul de investiții Vitruvian Partners cumpără aproximativ 30% din Bitdefender. Compania este evaluată la peste 600 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul de investiții Vitruvian Partners cumpără aproximativ 30% din Bitdefender. Compania este evaluată la peste 600 milioane de dolari

Bitdefender SRL, cel mai mare producător de software controlat de români, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 453,17 milioane de lei, de la 276,89 milioane de lei, dintre care peste 90% reprezintă exporturi pe toate continentele.

Cu aproape 1.000 de salariați, compania a raportat anul trecut un profit net de 27,7 milioane de lei, de la 57,6 milioane de lei în 2015.

Tehnologia Bitdefender protejează datele digitale a 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele, iar tehnologiile antivirus Bitdefender se clasează pe primul loc la nivel mondial în urma testelor specializate realizate de organisme independente de profil, printre care AV Test și AV-Comparatives.

Afacerea Bitdefender a fost fondată de soții Măriuca și Florin Talpeș.România generează sub 2% din veniturile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitdefender box
romania
lansare