BCR lansează o campanie de educație financiară, 1.000 de angajați ai băncii vor acționa ca profesori în 100 de sucursale

BCR lansează o campanie de educație financiară, 1.000 de angajați ai băncii vor acționa ca profesori în 100 de sucursale
scris 7 aug 2018

Banca Comercială Română lansează, începând cu 9 august, o campanie de educație financiară destinată publicului, în care 1.000 de angajați ai băncii vor acționa ca profesori în 100 de sucursale din întreaga țară.

Cursurile de educație financiară vor fi susținute până la 18 octombrie, în fiecare joi, în sucursalele BCR, după încheierea orelor de program. Un astfel de curs se desfășoară, în mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu aproximativ 20 de cursanți adulți, toate materialele de curs fiind puse la dispoziție de BCR.

Urmărește-ne și pe Google News

Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, unde pot consulta și calendarul activităților, dar și în orice sucursală BCR, infromează banca într-un comunicat de presă.

“România are nevoie de oameni cu încredere în ei, iar încrederea se obține atunci când deciziile pe care le luăm se bazează pe cunoștințe și înțelegere, mai ales cand vorbim despre deciziile financiare. Începând din această săptămână, BCR vorbește despre educație pentru independență financiară pe toate canalele pe care, de obicei, comunică despre produsele și serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unităților, pentru că a devenit parte din oferta curentă a băncii“, spune Sergiu Manea, director executiv al BCR.

VIDEO Banca Transilvania lansează robotul pentru antreprenori Raul, după Livia pentru persoane fizice. Recent, BCR a pus în testare platforma George CITEȘTE ȘI VIDEO Banca Transilvania lansează robotul pentru antreprenori Raul, după Livia pentru persoane fizice. Recent, BCR a pus în testare platforma George

În ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajați ai BCR care au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, au reușit să ofere astfel de cursuri către aproximativ 70.000 de români, din care 30.000 de adulți și 40.000 de copii și tineri.

Românii sunt pe ultimul loc în Europa la capitolul educație financiară.  Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene și prezentat în cadrul celei de a doua ediții a European Money Week din acest an a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

Recent, Ministerul Educație, Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor au semnat un protocol de colaborare pentru elaborarea unei strategii în vederea creșterii nivelului educației financiare în România, urmând ca aceasta să devină și materie de studiu în școală.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
educatie financiara