Asocierea formată din Starc4Sys, Rartel și Stimpex va furniza STS echipamentele pentru asigurarea protecției și disponibilității comunicațiilor wireless

Asocierea formată din Starc4Sys, Rartel și Stimpex va furniza STS echipamentele pentru asigurarea protecției și disponibilității comunicațiilor wireless
scris 24 mar 2023

Asocierea formată din Starc4Sys (lider), Rartel și Stimpex va furniza către Serviciul de Telecomunicații Speciale echipamente hardware și software pentru asigurarea protecției și disponibilității comunicațiilor wireless (monitorizare și goniometrie spectru de radiofrecvențe), inclusiv servicii de instalare, punere în funcțiune, configurare și operaționalizare.

Cu o durată de 39 de luni, contractul a fost semnat pentru suma de 109,62 milioane de lei, fără TVA. Bugetul licitației a fost estimat la 110,29 milioane de lei, fără TVA

Urmărește-ne și pe Google News

La procedură au participat Felix Telecom, Rohde & Schwarz Romania și asocierea formată din BlueSpace Technology (lider) și Interactive Systems & Business Consulting.

Proiectul se va derula pentru o perioadă de 39 de luni de la data atribuirii contractului și a fost estimat la 110,29 milioane de lei, fără TVA.

Echipamentele sunt necesare implementării și punerii în funcțiune a Sistemului de Monitorizare și Goniometrie Radio (SMGR), care va permite eficientizarea activităților desfășurate în vederea protecției rețelelor de telecomunicații speciale care folosesc diverse tehnologii pe suport radio.

Trei oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare aplicației ECRIS a Ministerului Justiției CITEȘTE ȘI Trei oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare aplicației ECRIS a Ministerului Justiției

Viitorul ofertant câștigător va livra goniometru fix - 18 bucăți, senzor de recepție - 65 bucăți, autospecială de goniometrie mobilă - 6 bucăți și autospecială de goniometrie mobilă cu pilon - 1 bucată.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Francezii de la Idemia vor furniza cipurile viitoarelor cărți de identitate ale românilor CITEȘTE ȘI Francezii de la Idemia vor furniza cipurile viitoarelor cărți de identitate ale românilor

Cu afaceri de 34,3 milioane de lei în 2021, Starc4Sys desfășoară "Alte activități de telecomunicații - cod CAEN 6190" și este controlată integral George Cristian Ghimfus.

Rartel este o subsidiară a Telespazio Italia. În 2021, afacerile Rartel au atins 59,1 milioane de lei, de la 38,04 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a coborât de la 3,8 milioane de lei la 2,9 milioane de lei.

Telespazio este un joint venture între Leonardo - 67% și Thales - 33%.

Stimpex a fost înființată în anul 1991 și are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru extracție și construcții.

În 2021, afacerile companiei au atins 107,7 milioane de lei și au generat un profit net de 6,2 milioane de lei. Firma numără 39 de acționari, cei mai importanți fiind Mrcel Istrate - 33,55%, Cristian Toroipan - 13,75%, Isidior Stamatoiu - 8,75% și Costel Chivu - 7,24%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
hardware
software
goniometrie