Asirom Vienna Insurance Group, asigurător în Top 10 după nivelul primelor și liderul reclamațiilor pe piața asigurărilor, utilizează aplicații software pentru administrarea dosarelor de daună și pentru identificarea eventualelor fraude în acest domeniu, a declarat șeful companiei, Cristian Ionescu, prezent la conferința anuală a PRBAR.
“Asirom a introdus roboți în mai multe zone de activitate a companiei, inclusiv pe zona de daune. Spre exemplu, un robot poate analiza într-o zi un număr de 648 de cereri de daune, cifra fiind superioară performanțelor atinse de un angajat uman. În plus, acești roboți au capacitatea să identifice dosarele suspecte pentru fraudă. Prin intermediul acestor aplicații, reușim să eliberăm resursele de lucrurile consumatoare de timp și să evităm litigiile, care au impact asupra prețului final al unei polițe, majorându-l”, a afirmat Ionescu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Urmare activității de analiză și soluționare a petițiilor primite la ASF, s-a realizat un procent de peste 50% al petițiilor finalizate în favoarea petenților pentru următoarele societăți de asigurare: City Insurance - 70,78%, Asirom VIG - 70,50%, Euroins - 63,56%, Uniqa Asigurări - 53,95% și Generali România - 51,40% și Omniasig VIG - 50,36%”, conform ASF.
Asigurătorii au cumulat în primul semestru al acestui an prime de 5,044 miliarde lei, de la 5,043 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Asigurările generale au generat venituri de 3,969 miliarde de lei, de la 3,972 miliarde de lei în iunie 2017. Polițele de viață au însumat 1,074 miliarde de lei, comparativ cu 1,071 miliarde de lei în prima jumătate a anului precedent.