Aproximativ 120 de angajați ai grupului Telekom Romania vor fi transferați, dacă accpetă, către E-Value International Romania, o companie înființată în 2014 de grupul elen OTE și care desfășoară activități ale centrelor de intermediere telefonică (call-center).
La solicitarea Profit.ro, reprezentanții Telekom Romania spun că decizia privind transferul angajaților se înscrie în politica creștere a eficienței operaționale a grupului.
“În acest context (…), compania implementează în prezent o serie de schimbări la nivelul echipelor care se ocupă de relația cu clienții. Procesul va implica aproximativ 120 de angajați din structurile de relații cu clienții (call center tehnic) ale Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications”, au declarat reprezentanții grupului de telecomunicații.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Schimbările vor avea loc în lunile următoare și vor ține cont “pe deplin” de angajați, care vor avea la dispoziție o serie de alternative, au mai spus sursele citate, fără să le precizeze.
La finele anului trecut, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) avea 5.914 de salariați, iar Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote) număra 1.024 de angajați.
E-Value International a fost înființată în urmă cu aproape doi ani și a început să furnizeze servicii de call-center către Telekom România Communication începând cu 15 decembrie 2014.
Pachetul majoritar de acțiuni (99%) este deținut de Cosmoholding International, un vehicul de investiții al grupului OTE.
Anul trecut, afacerile companiei au atins 11,1 milioane de lei, de la 224.105 lei în 2014.
Pierderile E-Value International au crescut de la 550.275 lei la 6,74 milioane de lei.
Telekom Romania nu este la prima operațiune prin care, pentru creșterea eficienței operaționale, tranferă activități și, implicit, angajați către alte companii.
Astfel, în iulie 2014, Ericsson Romania a preluat, pentru o perioadă de 7 ani, responsabilitatea pentru operarea și întreținerea rețelelor cu și fără fir, transmisie, domenii core și IP, precum și operarea rețelelor pentru sistemele de suport operațiuni ale foștilor operatori Romtelecom și Cosmote.
Astfel, în urma acordului, aproape 730 de angajați ai celor doi operatori s-au alăturat subsidiarei locale a grupului suedez Ericsson.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Carpatica Asig va fi condusă de un specialist al falimentelor în asigurăriAnterior, în 2010, Romtelecom a transferat către Ericsson Romania aproape 400 de angajați care activau în departamentele Comutație și Electroalimentare, în baza unui acord pe o perioada de cinci ani pentru externalizarea unor operațiuni de teren ale operatorului.
Grupul Telekom Romania a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri de 234 milioane de euro, în scădere cu 2,9% față de martie 2015.
De asemenea, grupul a obținut un profit operațional înainte de taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) de 38 milioane de euro, cu 30,9% mai mic față de nivelul atins în primul trimestru al anului precedent, conform datelor Deutsche Telekom (DT), acționarul majoritar indirect.
OTE deține 54,01% din acțiunile Telekom Romania Communications, celalălat acționar fiind statul, cu o participație de 45,99%.
Telekom Romania Communications are o participație de 30% din capitalul social al Telekom Mobile Romania Communications, acționarul majoritar fiind OTE – 70%.
Principalul acționar al OTE este Deutesche Telekom, cu o cotă de 40%..