ANCOM a aprobat condițiile de acces la canalizația subterană pentru instalarea rețelelor publice de comunicații în orașul Sibiu

ANCOM a aprobat condițiile de acces la canalizația subterană pentru instalarea rețelelor publice de comunicații în orașul Sibiu
scris 19 sep 2019

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a comunicat Primăriei Municipiului Sibiu (PMS) decizia prin care au fost aprobate condițiile tehnice și economice pentru accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații la infrastructura fizică realizată de către instituție. Decizia ANCOM vizează tarifele, regulamentul de acces, precum și modelul contractului și al cererii de acces la canalizația subterană a municipiului Sibiu.

Condițiile tehnice și economice de acces la infrastructura PMS

Urmărește-ne și pe Google News

Primăria Municipiului Sibiu construiește canalizația subterană destinată instalării de rețele publice de comunicații atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene, condițiile tehnice și economice prin care se realizează accesul la această infrastructură fiind supuse aprobării ANCOM.

Astfel, potrivit Regulamentului de acces, infrastructura fizică subterană realizată va rămâne în proprietatea municipalității, iar accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice se va realiza în condițiile stabilite de către autoritatea locală și aprobate de ANCOM.

PMS va acorda tuturor furnizorilor aceleași condiții de acces și utilizare a infrastructurii subterane. Accesul se va acorda la solicitarea furnizorilor, în urma unei analize și a planificării modului de ocupare a spațiului disponibil, urmărindu-se utilizarea optimă și judicioasă a spațiului din canalizație.

În măsura în care sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea accesului în infrastructura subterană de comunicații electronice, Primăria Municipiului Sibiu încheie cu furnizorii contracte de acces prin care se stabilesc condițiile de exercitare a acestui drept, urmând ca aceștia să își instaleze rețelele publice de comunicații electronice sub supravegherea reprezentanților autorității publice locale.

ANCOM a stabilit tarifele pe care le va impune pentru acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea CITEȘTE ȘI ANCOM a stabilit tarifele pe care le va impune pentru acces la infrastructura RCS&RDS în Oradea

Tarife

Tarifele propuse de Primăria Municipiului Sibiu și aprobate de ANCOM sunt 1,41 lei/an/metru liniar pentru serviciul de închiriere a spațiului în canalizația de transport pentru instalarea unui cablu de fibră optică sau de cupru, respectiv 2,03 lei/an/metru liniar pentru serviciul de închiriere a spațiului în canalizația de distribuție pentru instalarea unui cablu de fibră optică sau de cupru.

Tarifele se aplică în funcție de lungimea reală a cablurilor și/sau tubetelor care fac obiectul accesului, nu includ TVA și vor fi indexate anual cu rata inflației.

Obligațiile PMS

Primăria are obligația să publice, pe pagina de internet proprie, toate informațiile esențiale despre infrastructura fizică subterană de comunicații electronice (amplasarea, disponibilitatea spațiului în canalizație) și să actualizeze aceste informații ori de câte ori este nevoie.

În cazul respingerii cererii de acces, Primăria Municipiului Sibiu are obligația de a comunica solicitantului motivele obiective care au determinat luarea acestei decizii, într-un termen de 15 zile.

O altă obligație a autorității locale se referă la asigurarea continuității furnizării serviciilor de acces la infrastructura fizică, întreruperea furnizării serviciilor fiind acceptată doar în situații temeinic justificate.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din Romania, prin promovarea concurentei pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investitților eficiente în infrastructura și a inovației.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
sibiu
canalizatie
acces
conditii