Allianz-Țiriac, UNIQA și Asito Kapital vor să acopere, în limita a 50 milioane de euro, pierderile provocate de eventualele erori ale șefilor Hidroelectrica

Allianz-Țiriac, UNIQA și Asito Kapital vor să acopere, în limita a 50 milioane de euro, pierderile provocate de eventualele erori ale șefilor Hidroelectrica
scris 27 iun 2019

Allianz-Țiriac, UNIQA și asocierea formată din Asito Kapital și Fast Brokers au depus oferte pentru acoperirea, în limita a 50 de milioane de euro, a prejudiciilor provocate companiei de eventuale erori de management, omisiuni sau predicții greșite ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ale Hidroelectrica. Contractul a fost estimat la 2,65 milioane de lei, pentru următorii 2 ani.

În ultimii doi ani, producătorul de energie a mai inițiat două proceduri de atribuire a contractului mai sus menționat, dar nu s-au finalizat.

Urmărește-ne și pe Google News

Demarată în februarie 2018, prima licitație a fost anulată două luni mai târziu pentru că ofertele au fost inacceptabile și/sau neconforme. Estimată la 3,6 milioane de lei pentru 4 ani, la procedură s-a înscris doar asocierea formată din Asito Kapital și Fast Brokers (terț susținător - Tempo Partners Ltd din Marea Britanie).

A doua procedură a fost publicată pe SEAP (sistemul național de achiziții publice) în iulie 2018 și are o valoare estimată de 1,8 milioane de lei pe 2 ani. Singura ofertă a fost depusă de asocierea formată din Asito Kapital și Fast Brokers, desemnată câștigătoare în septembrie 2019.

Metrorex va cumpăra energie electrică de la Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Metrorex va cumpăra energie electrică de la Hidroelectrica

Datele obținute de Profit.ro arată că procedura nu s-a încheiat, motivul fiind faptul că Hidroelectrica nu a semnat un formular cu ajutorul căruia Asiro Kapital evaluează riscul pe care urmează să-l preia în acoperire.

La începutul lunii decembrie 2018, Hidroelectrica a emis un document constatator negativ împotriva Asito Kapital, cu toate că asigurătorul a solicitat, pe fondul refuzului semnării formularului, anularea procedurii de atribuire.

Asito Kapital a contestat în instanță documentul constatator negativ și a obținut suspendarea acestuia în martie 2019, în urma unei hotărâri a Tribunalului București.

A treia oară va fi cu noroc? Hidroelectrica reia licitația pentru retehnologizarea Vidraru CITEȘTE ȘI A treia oară va fi cu noroc? Hidroelectrica reia licitația pentru retehnologizarea Vidraru

"Admite cerere de suspendare formulată de reclamanta Asito Kapital. Dispune suspendarea efectelor documentului constatator nr.122595/04.12.2018 până la soluționarea definitivă a cauzei. Executorie. Admite cererea reclamantei ASITO KAPITAL SA formulată în contradictoriu cu pârâta Hidroelectrica. Anulează documentul constatator nr.122595/04.12.2018 și adresa nr.4858/15.01.2019. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul București. Pronunțată, azi, 26.03.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței", se arată pe pagina web a instanței.

Procesul continuă la Curtea de Apel București, unde Hidroelectrica a înaintat cererea de recurs. Următorul termen este programat în prima parte a lunii iulie.

Consiliul de supraveghere al Hidroelectrica este condus de Ioana Andreea Lambru, ceilalți membri fiind Karoly Borbely, Mihai Mihalache, Daniel Naftali, Cătălin Popescu, Carmen Radu și Cristian Nicolae Stoina.

EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Autonom, cu operațiuni de închirieri auto și leasing operațional, intră în acționariatul Millenium Insurance Broker, locul 10 în piața de profil

Producătorul de energie electrică este condus de Bogdan Badea, alături de Marian Bratu, Bogdan Șoșoacă, Răzvan Ionuț Pațaliu, și Florentina Susnea.

Compania a realizat în 2018 un profit brut de 1,93 miliarde de lei, raportat la o cifră de afaceri de 4,26 miliarde de lei.

În anul 2017, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,35 miliarde de lei, raportat la o cifră de afaceri de 3,25 miliarde de lei.

Compania are peste 3.300 de angajați.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvență din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, deoarece în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară. Pe perioada insolvenței, Hidroelectrica a devenit una dintre cele mai profitabile și mai bogate companii de stat din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
polita
prejudicii
management
licitatie