Afacerile Business Lease România au crescut cu aproape 20% în S1, la circa 4 milioane de euro

Afacerile Business Lease România au crescut cu aproape 20% în S1, la circa 4 milioane de euro

Philip Aarsman, șeful Business Lease Romania

scris 28 iun 2017

Business Lease România a înregistrat în primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de iunie 2016, pe fondul creșterii numărului de clienți și extinderii birourilor, prin deschiderea centrului regional de la Cluj.

Anul acesta au mai intrat în portofoliul companiei clienți precum TÜV Rheinland Romania, Rail Cargo Logistics - Romania Solutions, DSV Solutions, Altex România, GFR (Grupul Feroviar Român), Ortec etc.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, reprezentanții companiei estimează că, până la sfârșitul anului, portofoliul de clienți va crelte în continuare, iar cifra de afaceri va ajunge la aproximativ 8 milioane de euro, ceea ce va însemna un avans de peste 20% față de 2016.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Business Lease anticipează aceste creșteri în condițiile unor investiții realizate în primul semestru din 2017. Astfel, în urma măririi capitalului social cu 9 milioane de lei, compania olandeză a făcut o investiție directă de 70.000 de euro, odată cu deschiderea unui centru regional în Cluj, ce are drept obiectiv consolidarea operațiunilor regionale existente și dezvoltarea unora noi.

Business Lease Romania și-a majorat capitalul cu 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în acest an CITEȘTE ȘI Business Lease Romania și-a majorat capitalul cu 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor în acest an

”De la începutul acestui an, toate automobilele noastre noi sunt echipate cu un dispozitiv care furnizează informații online despre kilometraj, consum de carburant și informații despre starea tehnică a mașinii, date pe care în mod normal șoferul le poate vedea pe bord. (…) Prin intermediul unor servicii online clienții noștri și utilizatorii de mașini primesc aceste informații actualizate zilnic despre mașinile lor și insight-uri despre consumul de combustibil al mașinilor lor, pentru a gestiona și a reduce costurile totale de mobilitate”, a declarat Philip Aarsman, directorul general al Business Lease.

De altfel, din analizele realizate pe cererile venite din partea clienților, specialiștii Business Lease au observat o creștere a achizițiilor de servicii complete. Clienții se orientează din ce în ce mai mult către o externalizare completă a flotelor.

Business Lease Group a fost înființat în Olanda în anul 1989 și este prezent, în afară de România, și în Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.

La nivelul Europei, Business Lease Group administrează o flotă de peste 43.000 vehicule. Grupul furnizează servicii integrate de leasing operațional și management de flote auto.

Grupul olandez a intrat România în 2015, în urma achiziției businessului Fleet Management Services (FMS), a cincea firmă de profil ca mărime de pe piața locală.

LISTA noilor miniștri care vor intra în Guvernul condus de Mihai Tudose. Noul premier: Mă retrag dacă Dragnea poate fi prim-ministru! CITEȘTE ȘI LISTA noilor miniștri care vor intra în Guvernul condus de Mihai Tudose. Noul premier: Mă retrag dacă Dragnea poate fi prim-ministru!

În 2016, afacerile Business Lease Romania au atins 24,95 milioane de lei, de la 18,2 milioane de lei în urmă cu an. În schimb, pierderea companiei a urcat la 1,87 milioane de lei, de la 424.746 lei în 2015.

La momentul preluării, fosta Fleet Management Services gestiona un portofoliu de peste 120 de clienți cu un total de 3.000 de contracte, din care 800 de contracte de leasing operațional și 2.200 de contracte de management de flotă.

Piața de leasing operațional a încheiat anul 2016 depășind nivelul de 60.000 de unități în administrare, în linie cu estimările de la începutul anului și în creștere cu 8% față de finalul lui 2015, a anunțat asociația de profil (ASLO).

În perioada ianuarie-decembrie 2016 au fost înmatriculate aproape 14.400 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 13,3% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 108.000 de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare.

Conform datelor ASLO, primii cinci jucători de profil sunt LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și BCR Fleet Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
business lease
afaceri