Prezența a patru operatori de telefonie mobilă este cam mult pentru dimensiunea pieței din România, a declarat adjunctul șefului grupului francez Orange, Gervais Pellissier, prezent la București la preluarea de către fostului șef al Orange Moldova a conducerii subsidiarei din România, liderul industriei de profil.
În afară de Orange România, pe piața locală mai operează Vodafone Romania, Telekom Mobile Romania Communications și RCS&RDS.
“Obiectivul nostru este continuarea convergenței mobil – fix și fructificare oportunităților de pe piață. Vrem să rămânem liderul pieței”, a spus Gervais.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Prezentă la eveniment, Liudmila Climoc, noul director general al Orange Romania, a declarat că 2016 va fi cu siguranță pentru opertor anul ofertelor convergente.
“Prin noile servicii fixe de internet, voce și televiziune, Orange își va completa portofoliul și se va concentra să aducă cea mai bună calitate clienților, așa cum face pe partea de servicii mobile. Calitatea rețelei este în continuare prioritatea noastră. Atenția noastră se concentrează pe menținerea leadership-ului pe 4G și a performanței rețelei, pentru a aduce internetul mobil 4G mai aproape de clienții din toată țara”, a afirmat Climoc.
Întrebată de parteneriatul cu Telekom Romania, Climoc a spus că în următoarele săptămâni vor fi lansate primele oferte.
CITEȘTE ȘI Amenzile de circulație cresc de duminică. Care sunt noile amenzi și pentru ce vor fi aplicateÎn februarie, grupul Telekom Romania a anunțat că a încheiat cu Orange Romania două acorduri prin care operatorul de telefonie mobilă va avea acces la rețeaua fixă a Telekom Fix (fosta Romtelecom), iar subsidiara Telekom Mobile (fosta Cosmote) va utiliza rețeaua 4G a subsidiarei locale a grupului Orange.
În baza primului acord, Orange Romania va completa portofoliul existent de servicii de voce și internet mobil, televiziune prin satelit și internet cu servicii fixe de internet de mare viteză și televiziune, folosind rețeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, și va lansa în curând soluții de comunicare convergente, se arată într-un comunicat al Orange Romania.
Al doilea acord va permite Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) acces la rețeaua 4G și 4G+ a Orange Romania, liderul pieței de profil.
Cei doi operatori - Telekom Romania și Orange România – vor continua să concureze independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business, se spunea în comunicatele celor două companii transmise la mijlocul lunii februarie.
În primul trimestru al acestui an, Orange Romania a obținut venituri de 235,5 milioane de euro, în creștere cu 6,5% față de perioada similară a anului trecut.
Ritmul de creștere a veniturilor din primul trimestru al acestui an a coborât cu aproape un punct procentual față de ultimul trimestru al anului 2015.
La 31 martie, operatorul avea 10.009.000 clienți din care 48,2% abonați și 51,8% utilizatori ai serviciilor preplătite.
Față de finele anului trecut, acest indicator a scăzut cu 1,65%. Practic, compania a pierdut aproape 170.000 de clienți.