VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorii brandului SARTO: Oamenii vor reveni la ținuta elegantă, pentru a transmite seriozitate, respect și încredere

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorii brandului SARTO: Oamenii vor reveni la ținuta elegantă, pentru a transmite seriozitate, respect și încredere
scris 15 mai 2020

Oamenii vor reveni la ținutele elegante, chiar dacă în perioada aceasta au petrecut mai mult timp acasă, îmbrăcați casual, pentru a transmite seriozitate, respect și încredere partenerilor cu care colaborează, estimează fondatorii brandului SARTO bespoke.

„Cu siguranță, trendul într-adevăr este ceva mai relaxat, pentru că oamenii au petrecut mai mult timp acasă, întâlnirile au devenit mai puțin necesare. Încet se va reveni la ținuta elegantă, care denotă respectul pentru tine și pentru cei din jur”, spune Alex Drăgan, fondator SARTO bespoke, la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

Urmărește-ne și pe Google News

„Lumea este foarte stresată în momentul de față în privința vânzărilor, a performanței în vânzări și a rezultatelor, iar, referitor la ținuta oamenilor de vânzări în momentul în care se tranzacționează, când se cere încrederea unui om de la distanță, se va face un efort pentru a transmite seriozitate și mesajul <<suntem aici, serioși, gata să facem treabă!>>. Poate se va renunța la cravată, pentru că arată puțin prea mult într-o întâlnire prin Zoom Call, dar nu cred că se va renunța la ținuta de business mai ales când oamenii vor alerga să compenseze pierderile pe care le-au înregistrat în această perioadă”, adaugă Matei Ladea, fondator SARTO bespoke.

Fondatorii explică faptul că, într-o astfel de perioadă, este bine să ai produse care pot fi divizate în două categorii, prima de necesitate imediată, cum ar fi măștile, respectiv dezinfectanții, și cealaltă pentru răsfățul clientului, respectiv terapia prin shopping.

„Noi ne-am dus în această direcție, terapia prin shopping, pentru a oferi un serviciu excepțional oamenilor, și deja am pregătit fronturile pentru perioada când oamenii vor face cozi și în fața magazinului nostru. Suntem ferm convinși că anumiți domni care au de ridicat de la noi costume sau produse, care își doresc să se relaxeze și să se răsfețe în următoarea perioadă, lucru care se întâmplă din ce în ce mai mult, să investească în imaginea personală, vor veni să-și facă mici cadouri”, spun fondatorii, remarcând în același timp gradul de incertitudine în privința măsurilor luate și a libertății de mișcare pe care le vor avea oamenii în următoarea perioadă.

De altfel, indică faptul că principalele probleme cu care s-au confruntat clienții au fost legate de  deplasare, libertatea de mișcare, trebuind să adapteze modul de interacțiune cu aceștia pentru a le oferi siguranță și încredere și să comunice mai mult.

„Ne-am adaptat la întâlniri pe zoom, întâlniri pe whatsapp, discuții telefonice mai multe pentru a putea personaliza produsele. Principalul nostru avantaj competitiv față de piață a fost că noi avem propria linie de producție, propriul atelier, controlăm integral produsul, motiv pentru care noi nu a trebuit să ne adaptăm capacității altor linii de producție de funcționare și de a prelua comenzi. Cine a dorit să-și facă costume pe comandă, noi i le-am livrat”, adaugă Ladea.

„Într-adevăr, pe noi ne-a ajutat foarte mult că am avut acel <<business continuity plan>>, implementat cu ceva timp în urmă, întrucât mulți dintre clienții cu care lucrăm sunt globali. Și atunci, în momentul în care ne întâlnim cu ei, ne asigurăm că avem absolut toate dimensiunile și toate caracteristicile, respectiv doleanțele lor, astfel încât să putem crea produsele de la distanță. Având sisteme pe care le-am dezvoltat intern, sisteme digitale, am putut să luăm măsurile la distanță, să livrăm produsele la distanță, astfel încât interacțiunea cu ei a fost foarte redusă”, specifică Drăgan.

Un avantaj pentru business-ul lor a fost profilul clientului, astfel că 80% dintre clienți sunt de business și doar 20% sunt de ceremonie, care au nevoie de ținute pentru nunți, botezuri sau alte evenimente fastuoase.

„Pentru noi, clienții de ceremonie reprezintă un mic procent din cifra de afaceri, iar riscul nu va fi atât de mare. Într-adevăr, industria noastră suferă cu adevărat, observăm că mulți dintre concurenții noștri care mergeau la târguri de nunți și își bazau evoluția business-ului anual pe clienții de ceremonie au o problemă serioasă. Noi alegem să ne concentrăm pe clienții de business, pentru că avem un produs puțin mai scump și este destinat cunoscătorilor. E bine să ne concentrăm pe clienții care au o probabilitate mai mare de a deveni recurenți, așa că am ajuns la concluzia că acel client de business care își permite și care are o nevoie recurentă de acest produs este o țintă mult mai bună”, spun fondatorii, adăugând că au dezvoltat afacerea în așa fel încât într-o astfel de perioadă să poată oferi clienților și produse adiacente sau secundare costumului, cum ar fi jeans făcuți pe comandă, cămăși sport sau casual, încălțăminte sport.

De altfel, fondatorii observă, după ce au comunicat cu clienții, că aceștia nu au probleme financiare care să îi împiedice să achiziționeze costume, dar vor fi mai selectivi în a face achiziții, pentru că se vor concentra mai mult pe sănătatea și business-ul lor.

Fondatorii au aplicat o serie de măsuri de siguranță în show-room-uri, cum ar fi dotarea acestora cu dezinfectanți, dezinfectarea zilnică a obiectelor atinse frecvent, măști de protecție individuale pentru angajați. În plus, consultanții se vor întâlni cu un client, maximum doi clienți pe zi, pentru a evita expunerea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarto
sarto bespoke
matei ladea
alex dragan
fashion