Pentru cei care cred că oamenii de la La Pescăria Dorobanților prind peștele cu mâna în Delta…

Restaurante de weekend   
Pentru cei care cred că oamenii de la La Pescăria Dorobanților prind peștele cu mâna în Delta…

Un om important, bogat și umblat prin lume, mi-a spus că La Pescăria Dorobanților e cel mai bun restaurant de pește din București. M-am uitat mai bine, și mi-am dat seama că el chiar credea asta. Și alții mi-au spus că e foarte bună mâncarea de La Pescăria Dorobanților. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus că s-a dus cu alți șapte oameni bogați La Pescăria Dorobanților și că toți au zis că totul e bun.

E bună mâncarea La Pescăria Dorobanților, nu zic nu, am fost și eu de câteva ori, însă după ce i-am auzit pe bogații Bucureștiului că, vai, ce bine se mănâncă prin gherete că Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea când tocmai deschisese, știu că li se pare mai degrabă chic să mănânce și se simt mai tineri când ajung prin astfel de locuri. Și trebuie să se convingă singuri că e cea mai bună mâncare acolo, altfel nu ar avea cum să-și justifice prezența.

Urmărește-ne și pe Google News

La Pescăria Dorobanților a fost deschisă acum câțiva ani într-o casă mică de pe Tudor Ștefan, aproape de benzinăria din Piața Dorobanților, de către doi gălățeni, o familie. Cred că el gătește, iar ea servește în sală și se ocupă de administrare.

Nume mare, casă mare, imaginație mică CITEȘTE ȘI Nume mare, casă mare, imaginație mică

E foarte mic, are câteva mese, foarte simplu, auster, după modelul celor mai multe bistrouri de pește și fructe de mare din Europa, în care singurul lucru important e să mănânci bine, rapid și la prețuri rezonabile, la care să nu-ți adauge și onorariul arhitectului și costurile decorurilor. Totul e din lemn, podeaua e dată cu vopsea, au câteva obiecte legate de marinărie.

Au pește proaspăt, evident, căci altfel nu ar mai avea niciun haz. Îl aduc de la Dunăre și de la Marea Neagră, și văd că în ultima perioadă și-au diversificat și înmulțit sursele. Erau mâncăruri de cherhana, la început, cu rețete simple, însă au mai îmbogățit meniul, ceea ce e de bine, la prima vedere. Au câteva gustări și diferite feluri de peste prăjit sau saramura, aproape toate cu o mămăligă bine făcută și mujdei.

E bună mâncarea, în general, după cum am spus, unele feluri chiar foarte bune, însă mie nu mi se pare că e cel mai bun restaurant pescăresc din București, așa cum au scris mai mulți exaltați, și cum a apărut și pe Trip Advisor, la un moment dat. Dacă e să-i măsurăm la gradul de sofisticare cu Raionul de Pește, doar, vecinii lor din Piața Dorobanților, la o aruncătură de băț, ies dezavantajați. Ca să nu mai spun de Mesogios sau de alții. Însă ies în avantaj când e vorba despre prețuri și, cine știe, dacă poate cineva să facă un calcul exact al raportului gustul mâncații / preț, s-ar putea să iasă chiar mai bine decât aceia.

Sufletul nu e un condiment, să dea gust mai bun mâncării…

Sigur, și prezența proprietarilor și a bucătarilor printre mese contează, asta a întărit întotdeauna încrederea și, adesea, senzația că ai mâncat mai bine decât în realitate. Doamna e o prezență foarte plăcută, e naturală și te face să te simți cu adevărat că ai venit la masă la ei acasă, la casa lor de la țară, mai bine spus. Ceea ce, iarăși, nu este cazul multor altor restaurante de pește din București.

George, acela e peste adevărat, foarte proaspăt, adus direct din Dunăre și din Delta, de aceea e atât de bun!” – îmi zice o duduie exaltată. Mai rămânea să-mi spună că a auzit ea că cei de la La Pescăria Dorobanților îi prind ei cu mâna. Și calamarii și caracatița din meniu, la fel, tot din Delta, desigur…  Da, e o fabulație urbană care s-a tot perpetuat, spre norocul celor care au acest mic bistrou de pește.

Au și pești de apă dulce la Pescărie, aduși din crescătoriile din jur, și poate ca somnul e chiar din Delta. Au furnizori buni, și se pricep și ei foarte bine să aleagă peștele, pentru că a fost bun de fiecare dată când am trecut pe acolo. Rețete simple, în general, dar dacă peștele e proaspăt și bine ales, iese o mâncare bună. În rest, am tot scris despre ei, nimic nou de zis. Dar repet că nu au aer condiționat în mijlocul mijlocului verii și nici card nu vor să-și pună…

Așadar, ca să nu o mai lungim prea mult, mergeți La Pescăria Dorobanților și formați-vă propria părere. Chiar dacă ambianta de birt nu va produce aceleași efecte că asupra altora, măcar nu veți spune că ați mâncat prost, pentru că nu e cazul La Pescăria Dorobanților.

 

PS: și da, bine că mi-a amintit cineva că nu poți plăti cu cardul!

viewscnt
Afla mai multe despre
la pescăria dorobanților