Antreprenorii cu afaceri în turismul rural mizează pe platformele de social media pentru a-și crește numărul de clienți.
„Dacă nu era social media, rămâneam la vechile platforme, precum Booking, Airbnb, dar nu am fi avut același număr de rezervări cum sunt acum. Cred că ar fi fost mai greu. Platformele sociale îți permit ție, ca și unitate de cazare, să ajungi în fața la foarte mulți oameni într-o singură zi. Mai bine de atât nu se putea. Toată lumea ar trebui să profite de asta”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Ionuț Bota, Proprietar Prive Nest, o cabană din zona Bistriței-Năsăud, care s-a deschis la începutul pandemiei, în urma unei investiții de peste 40.000 de euro.
Pentru el, pandemia a reprezentant mai degrabă o oportunitate, dat fiind faptul că oamenii nu am mai putut să călătorească în afara țării, orientându-se astfel către destinațiile locale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Am avut noroc cu cabana. Am deschis-o acum doi ani, când a început pandemia. Oamenii nu au mai putut să iasă din țară și au fost nevoiți să caute cazare în România. Și am beneficiat de asta. Noi am promovat constant cabana și n-am avut probleme cu cererea. Iar pe fondul războiului, am observat o creștere semnificativă a rezervărilor atât în cazul meu, cât și în zonă”, mai spune acesta.
Deși la nivelul întregii industrii de turism s-au înregistrat majorări ale prețurilor cu circa 20%, Ionuț Bota afirmă că a menținut tarifele la nivelul anului trecut.
„Au rămas prețurile de anul trecut. Încercăm noi să fim mai eficienți, să optimizăm cât se poate cheltuielile, pierderile, de exemplu să folosim energie regenerabilă, să adăugăm panouri fotovoltaice. Și încercăm pe cât posibil să nu creștem prețurile, și dacă le creștem, să le creștem treptat”, precizează el.