După aproape un deceniu petrecut în corporații în Marea Britanie, soții Tuns au luat calea antreprenoriatului, punând bazele proiectului Viewtopia – The Secret Land, un sat de vacanță pentru cei care iubesc liniștea, natura, dar și intimitatea.
„Am lucrat peste 8 ani în UK, amândoi în corporații. Am decis să ne întoarcem acasă și să facem ceva al nostru. Am ales un proiect în turism pentru că, în primul rând, noi ne doream să găsim o locație liniștită pentru noi, voiam să ne mutăm undeva mai retras. Viața de la oraș nu ne mai satisfăcea nevoile și ne doream să încercăm și altceva. Și atunci, am căutat un loc, o oază de liniște pentru noi, după care o variantă din care să ne putem întreține. Și așa a luat naștere acest proiect”, povestește, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Dina Tuns, co-fondatoare Viewtopia – The Secret Land.
Satul de vacanță este situat în Valea Drăganului din județul Cluj, Transilvania, și poate găzdui în prezent până la 10 persoane.
„Inițial am pornit cu cele două căsuțe, de 4 și 6 persoane. Fiecare căsuță are stil propriu. În momentul în care noi am cumpărat această locație cele două căsuțe erau deja aici doar că aveau nevoie de recondiționări, la care am lucrat în primul an și jumătate. Acum, lucrăm la o nouă clădire, încă un spațiu de cazare. Acesta este al treilea an de activitate și am încercat să luam în considerare feedback-ul primit de la oaspeții noștri. Așa că, noua clădire va avea posibilitatea de închirieri de cameră”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Consumatorul a fost foarte educat în ultimii 5 ani. Asta e aur, e ceva extraordinar. La noi nu cumperi un apartament pur și simpluCăsuțele de vacanță sunt destinate în special celor care caută atât să se bucure de natură și de liniște, cât și să aibă parte de o experiență mai aparte.
„Oaspeții noștri caută liniște și relaxare, dar caută și o experiență. Pe lângă acest lucru, în funcție de tipologia clientului, aleg să petreacă mai mult timp în zonă sau să viziteze anumite obiective turistice.
Ceea ce am observat noi în ultimii 2 ani de activitate este că turiștii care vin în zona noastră aleg să viziteze ceea ce zona Apusenilor oferă. Turiștii care vin din apropiere, vin ca să petreacă timp la noi.
Noi ne adresăm în primul rând turismului leisure. De anul acesta dezvoltăm niște pachete pentru corporate pe partea de remote working, mindfulness, stres management”, precizează Dina Tuns.
Ea adaugă că încă de la inaugurarea proiectului și până în prezent forța de muncă rămâne principala provocare pentru un business care activează în industria de turism.
„Pe partea de creștere, cea mai mare provocare în momentul de față este forța de muncă. Asta a fost o provocare cu care ne-am confruntat la început, dar cu care ne confruntăm și astăzi. Suntem doar 2 persoane care ne ocupăm de acest proiect, ceea ce în scurt timp va deveni dificil”, afirmă antreprenoarea.