Joyard, pensiunea soților Hila, din Porumbacu de Sus, județul Sibiu, și-a deschis porțile pentru turiști în urmă cu trei ani, după investiții de peste 300.000 de euro, ajungând să găzduiască circa 600 de familii până în prezent.
„Noi, în timpul pandemiei, căutam un loc în care să investim. Primul gând era la oraș, cu modelul deja patentat de închiriere a unui imobil după ce-l cumpărăm. Dar, când am văzut prețurile, am zis să căutăm o casă la țară cu pământ, cu grădină. Inițial, era vorba de o casă de vacanță pentru noi.
Aceasta ne-a cucerit din prima, cu toate că era nelocuită de 7 ani și nu era interesantă cam pentru mai nimeni pentru că erau niște camere înșiruite, podelele erau putrezite, din grădină nu se înțelegea mai nimic. Cu toate acestea, ne-a cucerit în momentul în care am deschis porțile la fosta șură și am văzut grădina. Și am zis că ăsta e locul nostru.
Ulterior ne-am hotărât să facem o pensiune. În 9 luni am reușit să facem acest proiect, fără să avem experiență în această industrie”, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Claudiu Hila, co-fondator Joyard.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Fondator Reconnect Glamping: Noi pariem pe partea premium. Am reușit să stabilim parteneriate ce ne permit să aducem oaspeții cu elicopterulPensiunea este destinată în principal familiilor, dar este potrivită și pentru cupluri.
„Am vrut să ne adresăm în special familiilor cu copii. Dar, am avut surprinderea să vedem că undeva la 25% dintre oaspeții noștri sunt cupluri și care se bucură și se relaxează în grădina noastră, unde găsesc liniște. Avem oaspeți care două zile nici nu ies din grădină. Vin pur și simplu să se relaxeze.
În cazul nostru, nu avem turism corporate foarte mult. Avem aceste familii cu copii sau oaspeții obișnuiți. Pe de altă parte, avem numeroase retreat-uri de psihologie, yoga, am avut și o serie de evenimente business, dar mai puține. Ne gândim însă cum să facem să atragem turism corporate mai mult, dar adaptat la dimensiunea noastră. Se pot face training-uri, team building-uri pentru 15 până la 25 de persoane”, spune acesta.
Și zona unde este amplasată pensiunea este foarte ofertantă pentru turiști, adaugă el.
„Când am început să facem lista cu recomandări de obiective turistice pentru turiștii noștri am văzut că undeva la 4-5 zile ai ce să faci în zona fără să mergi în Sibiu”, subliniază acesta.
„S-a redus numărul turiștilor sau înnoptărilor în România. Noi suntem pe același trend în care avem un grad de ocupare mare, dar înțeleg că sunt multe pensiuni în România care au nevoie de renovări și care sunt cumva încremenite în anii 2000 și unde nu mai merg turiștii.
La turistul român se vede creșterea nivelului de trai. A devenit mai pretențios, caută cazări deosebite, experiențe deosebite”, completează Claudiu Hila.