Un cunoscut investitor avertizează despre începutul celei mai mari prăbușiri bancare din 2008: „Scoateți niște bani din bănci, veți avea nevoie de lichidități”

Un cunoscut investitor avertizează despre începutul celei mai mari prăbușiri bancare din 2008: „Scoateți niște bani din bănci, veți avea nevoie de lichidități”
scris 13 dec 2023

Un investitor cunoscut pentru sfaturile sale financiare prezice un colaps global, iar experții avertizează că economia mondială este în pericol pe măsură ce se conturează blocuri într-un nou Război Rece.

Vânzarea masivă de credite bancare poate fi un semnal că am putea asista la "cel mai mare crash din istorie", avertizează Robert Kiyosaki, un expert în finanțe personale, scrie Adevărul.

Urmărește-ne și pe Google News
Sectorul Asigurări al ASF va fi condus de Sorin Mititelu, fost CEO al BCR Asigurări de Viață - surse. ASF a retras în primăvară autorizația Optimus Fintech, unde noul vicepreședinte al ASF deține cea mai mare participație CITEȘTE ȘI Sectorul Asigurări al ASF va fi condus de Sorin Mititelu, fost CEO al BCR Asigurări de Viață - surse. ASF a retras în primăvară autorizația Optimus Fintech, unde noul vicepreședinte al ASF deține cea mai mare participație
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Kiyosaki, autorul cărții de ajutor financiar „Tată bogat, tată sărac”, și-a îndemnat urmăritorii să scoată bani din bănci. "Creditele bancare tocmai s-au vândut ca în 2008. Scoateți niște bani din bănci deoarece veți avea nevoie de lichidități. Acesta ar putea fi începutul celui mai mare crash din istorie. Sper să mă înșel, dar nu e momentul să joci ruleta rusească cu viața ta."

Creditele bancare reprezintă suma pe care o persoană sau o afacere o poate lua ca împrumut de la o bancă. Kiyosaki a avertizat în repetate rânduri cu privire la un posibil crash, îndemnând investitorii să investească în bitcoin luna trecută, arată Daily Express.

Criza financiară din 2008 a fost declanșată de prăbușirea Lehman Brothers, generând șocuri în sistemul financiar global și ducând la eșecul Northern Rock și la fuziunea HBOS cu Lloyds TSB.

Paulo Santos Monteiro, profesor de economie la Universitatea din York, a declarat că băncile nu sunt la fel de vulnerabile ca în 2008 datorită rezervelor acumulate de atunci. Cu toate acestea, și el a avertizat că majorarea ratelor de dobândă pentru a combate inflația a cauzat "tensiuni" pentru familiile care trebuie să-și reînnoiască acordurile ipotecare.

TABEL Netflix a publicat primul raport detaliat privind performanța conținutului CITEȘTE ȘI TABEL Netflix a publicat primul raport detaliat privind performanța conținutului

"Chiar dacă balanțele băncilor sunt mult mai rezistente, creșterea ratelor de dobândă poate constitui o cauză de îngrijorare pentru economia britanică, mai ales pentru sectorul gospodăriilor. Dacă, așa cum pare, ratele de dobândă rămân ridicate pentru o perioadă mai îndelungată, aceasta poate fi o problemă pentru economia britanică. Sunt mult mai preocupat de sectorul gospodăriilor. Dacă piața muncii rămâne solidă, ar trebui să ne descurcăm, dar în caz contrar, am putea avea o recesiune la orizont. Dar va fi o recesiune tradițională și nu una ca în 2008", a declarat profesorul Monteiro.

Avertismentul lui Kiyosaki vine după ce un oficial al FMI a avertizat că economia mondială se află la marginea unui al doilea Război Rece. Gita Gopinath a declarat că fragmentarea accelerată a economiei mondiale în blocuri de putere regionale ar putea anula trilioane de dolari din producția globală.

Economia mondială este acum mai puțin rezilientă decât înainte de pandemia de COVID-19, iar conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu adaugă presiuni suplimentare.

Profesorul Sambit Bhattacharyya, șeful Departamentului de Economie al Școlii de Afaceri de la Universitatea din Sussex, a avertizat la rândul său că povara globală a datoriei publice este "periculos de sus", la peste 90% din PIB-ul mondial.

Profesorul Bhattacharyya mai spune că o deviere a comerțului global este acum "inevitabilă" și va impune costuri pe termen scurt și lung economiei mondiale.

Notarii primesc noi competențe privind procedurile succesorale CITEȘTE ȘI Notarii primesc noi competențe privind procedurile succesorale

"Costurile vor cădea inegal asupra țărilor și pare probabil ca incidența costurilor asupra economiilor occidentale să fie disproporționat mai mare. Economiile occidentale depind mai mult de comerțul internațional pentru a obține materii prime, bunuri de consum și alimente în comparație cu rivalii lor", a mai spus profesorul.

O economie globală mai slabă poate duce la mai multă inflație, șomaj, scăderea nivelului de trai și posibile reduceri ale serviciilor publice. De asemenea, gospodăriile cu venituri mici ar putea absorbi o "porțiune disproporționat de mare" a costurilor, potrivit profesorului Bhattacharrya.

viewscnt
Afla mai multe despre
bani
banci
robert kiyosaki