VIDEO Cea mai mare sală polivalentă din România prinde contur

VIDEO Cea mai mare sală polivalentă din România prinde contur
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Lucrările avansează vizibil la cea mai mare sală polivalentă, care se amenajează în Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul a publicat imagini surprinse pe șantier, atât de la sol, cât și din aer, astfel încât anvergura proiectului să poată fi observată mai bine, arată Biz Brașov.

Peste 5 milioane de lei pentru 5 microîntreprinderi CITEȘTE ȘI Peste 5 milioane de lei pentru 5 microîntreprinderi

,,Complexului Multifuncțional – Sală Polivalentă, municipiul Brașov”, proiect realizat în parteneriat încheiat între Compania Națională de Investiții și Primăria Brașov, demarat încă din 2018 și întregul proiect ar urma să fie definitivat în noiembrie 2025, potrivit graficului de lucrări, care au demarat în septembrie 2022.

La acest moment se desfășoară etapa finală de turnare a stâlpilor de la ultimul inel al sălii principale, operațiune care se va încheia la sfârșitul acestei luni. Conform graficului, în luna aprilie va începe montarea structurii pentru acoperișul de la sala mare, iar la sala mică va începe montarea acoperișului. Luna aceasta vor începe lucrările de instalații și compartimentările din zidărie. Conform reprezentanților firmei de construcții, până în acest moment s-au realizat lucrările la structura de rezistență, în proporție de 95%, inclusiv montarea prefabricatelor din beton pentru gradene. Se lucrează la turnarea stâlpilor de rezistență de la ultimul nivel, lucrările la acest nivel fiind realizate în proporție de 70%.

La sala mică, structura metalică a fost montată în totalitate și urmează montarea învelitorii. La sala mare au fost livrate componentele necesare structurii acoperișului, iar de luna viitoare va începe montarea acestora.

Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI; Primăria Brașov va suporta 3,5% din cheltuieli.

Sala este construită pe terenul fostului stadion municipal și, conform proiectului tehnic, va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, fiind destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea ei la standarde naționale și internaționale și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
sală polivalentă
brasov