Guvernul a aprobat, la solicitarea Consiliul Județean Timiș, desființarea stadionului ”Dan Păltinișan”, din municipiul Timișoara, în vederea realizării, pe același amplasament, a unui nou stadion cu capacitate de 30.000 locuri.
Stadionul "Dan Păltinișan" din Municipiul Timișoara datează din anul 1963, făcând parte din generația stadioanelor construite pe modelul sovietic, realizate cu tribune susținute de rambleuri de pământ, de cele mai multe ori recoltat local (alte exemple: Stadionul Național, Stadionul Ghencea, Stadionul Municipal Tg. Jiu, Stadionul Municipal Sibiu, Stadionul Municipal Bacău, Oțelul Galați, Stadionul Ion Oblemenco, etc.).
”Niciunul dintre aceste stadioane menționate nu a putut fi modernizat pornindu-se de la conformarea inițială, fiind de fiecare data necesară demolarea completă a tribunelor. O a doua deficiență, de această dată tehnică, este riscul dovedit de tasare a straturilor de pământ ce susțin tribunele, în majoritatea cazurilor consemnate starea tehnica a gradenelor fiind precară după 40 ani de expunere la efectele apelor meteorice și la ciclurile îngheț/dezgheț, reparațiile la o asemenea structură sunt practic imposibile”, arată Guvernul.
CITEȘTE ȘI DECIZIE Termenul de utilizare a primei de carieră didactică a fost prelungitStadionul, va corespunde următoarelor clasificări competiționale:
- Conform NP 066-02: stadion tip arenă, cu capacitatea mare (peste 25.000 de locuri) și de categoria 1- nivel de competiție internațional;
- Conform UEFA : stadion de categoria 4, conform "UEFA Stadium Infrsatructure Regulations - Edition 2018";
- Conform FRF : stadion de categoria I - nivel internațional de competiție.
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a terminat recalcularea a 4,6 milioane de pensii. Peste 82% din pensionari vor primi pensii majorate de la 1 septembrie. Creșterile stabilitePrincipial constructiv și funcțional, stadionul nou propus va fi de tipul stadioanelor dedicate fotbalului, fără pistă de atletism, cu tribunele construite imediat în jurul terenului înierbat, dar este gândit pentru a putea găzdui și alte tipuri de evenimente non sportive, de tipul spectacolelor cu număr mare de public, concerte etc.
Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat și de la bugetul local.
Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 836,9 milioane lei, iar durata de realizare a investiției este de 30 de luni.