Domeniul Sport & Wellness continuă să fie unul dintre cele mai afectate de pandemie, cu o medie a salariilor scăzută în acest sector, însă angajații centrelor sportive reușesc să-și rotunjească veniturile de bază prin comisioanele pe care le primesc la aducerea de noi membri în comunitate.
"Într-o perioadă în care, ca la orice final de an, sportul apare din nou pe lista de priorități a românilor, domeniul Sport & Wellness continuă să fie unul dintre cele mai afectate de pandemie. Acest lucru este cauzat de faptul că o parte dintre centre au fost închise ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie și, în plus, în toată această perioadă, sălile de sport au funcționat la capacitate redusă. Din aceste motive, o mare parte dintre companiile din acest domeniu au căutat să găsească soluții și și-au reinventat activitățile", arată o analiză eJobs.
Peste 28% dintre angajații din acest sector câștigă sub 2.000 lei net pe lună, iar aproape 15% câștigă salarii medii nete cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună.
37,7% câștigă între 2.000 și 3.000 de lei lunar, în timp ce 14,4% au venituri lunare cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei.
"Cele mai mari salarii din domeniu sunt câștigate de persoanele care ocupă poziții de conducere și de cele din departamentul financiar-contabil sau marketing. Ne așteptăm ca, la începutul anului, când e vremea rezoluțiilor și numărul de abonamente la sală crește, să se vadă și o ușoară creștere pe numărul de joburi deschise în acest sector. Evident, totul e corelat și dependent de evoluția crizei sanitare și a restricțiilor impuse de aceasta. Pe platforma eJobs.ro, în acest moment, sunt disponibile peste 500 de joburi", a declarat Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs România.
Cel mai mare salariu în Sport & Wellness este pentru poziția de Business Development Manager, 16.800 lei net, iar specialiștii din acest domeniu care sunt cei mai curioși să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieței muncii sunt cei care ocupă poziția de Antrenor Sportiv. Pentru poziția de Director Administrativ salariul mediu net este de 11.000 lei iar pentru cea de Director Financiar de 10.500 lei.
CITEȘTE ȘI Ion Țiriac regretă un singur lucru, la 82 de ani. Ce i-ar spune variantei sale mai tinereLa polul opus, pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din Sport & Wellness sunt Kinetoterapeut - 2.400 lei, Social media specialist - 2.200 lei și Instructor fitness - 2.000 lei.
Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din domeniu sunt București (3.000 lei net), Constanța (3.000 lei), Timișoara (2.700 lei), Cluj-Napoca (2.600 lei) și Oradea (2.530 lei), în timp ce salariile medii nete cele mai mici din Sport & Wellness se câștigă în Focșani (2.000 lei), Fălticeni (2.000 lei), Alba-Iulia (1.850 de lei), Botoșani (1.774 lei) și Zalău (1.500 lei).