România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 23 în clasamentul pe națiuni. Pe primul loc se află SUA, cu 126 de medalii

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 23 în clasamentul pe națiuni. Pe primul loc se află SUA, cu 126 de medalii
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris pe locul 23 în clasamentul pe medalii, în care apare și medalia de bronz a Anei Bărbosu, acordată după apelul la TAS.

Astfel, Team România are nouă medalii: trei de aur, patru de argint și două de bronz.

Urmărește-ne și pe Google News

Au obținut aurul olimpic Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiș și Victoria Ștefania Petreanu la canotaj - opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache la canotaj - dublu vasle (2x) și David Popovici la înot - 200 m liber.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere - 49 kg, Gianina Elena van Groningen și Ionela Livia Cozmiuc la canotaj - dublu vasle categorie ușoară (L2x), Ioana Vrînceanu și Roxana Iuliana Anghel la canotaj - dublu rame (2-) și Simona Geanina Radiș și Nicoleta Ancuța Bodnar la canotaj - dublu vasle (2x).

Au câștigat bronzul David Popovici la înot - 100 m liber și Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

Pe primul loc în clasamentul pe națiuni a terminat lotul Statelor Unite, cu 126 de medalii (40 de aur, 44 de argint și 126 de bronz). Pe locul doi este China, cu 91 de medalii (40 de aur, 27 de argint, 24 de bronz), iar pe trei este Japonia, cu 45 de medalii (20 de aur, 12 de argint, 13 de bronz).

Următoarele două din clasament, Australia și Franța, au mai multe medalii, dar sunt pe 4 și 5 pentru că numărul medaliilor de aur este mai mic. Australia are în total 53 de medalii, dintre care 18 de aur, iar Franța are 64 de medalii, dintre care 16 de aur.

Republica Moldova a terminat pe locul 72, cu o medalie de argint și trei de bronz.

La această ediție a JO în clasament a intrat și Echipa Olimpică a Refugiaților, pe locul 84, cu o medalie de bronz obținută de Cindy Ngamba la box.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri olimpice
paris 2024
rezultate romania
medalii romania