Americanii nu renunță - Atacă decizia TAS prin care gimnasta româncă trebuie să primească medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Americanii nu renunță - Atacă decizia TAS prin care gimnasta româncă trebuie să primească medalia de bronz la Jocurile Olimpice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

Americanii nu renunță: merg la Tribunalul Federal Elvețian pentru a ataca decizia TAS în ceea ce privește medalia de bronz „confiscată” de la Jordan Chiles și reatribuită româncei Ana Maria Bărbosu.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite (USOPC) va contesta decizia conducătorilor Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a-i retrage medalia de bronz sportivei din SUA, Jordan Chiles, din finala olimpică de la sol, arată Golazo.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Turnul Eiffel a fost evacuat CITEȘTE ȘI VIDEO Turnul Eiffel a fost evacuat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

USOPC a emis o declarație prin care are convingerea că „Chiles și-a câștigat pe merit” medalia de bronz.

„Au existat erori critice, atât în stabilirea scorului inițial, din partea Federației Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de la TAS”, a notat USOPC, conform Daily Mail.

FOTO&VIDEO Alături de cine a devenit Rivaldo acționar la Farul Constanța al lui Hagi CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Alături de cine a devenit Rivaldo acționar la Farul Constanța al lui Hagi

„Eroarea inițială a avut la stabilirea scorului de către FIG, iar a doua eroare a fost în timpul procesului de la TAS, unde USOPC nu a fost informat sau nu a avut timpul adecvat pentru a contesta decizia în mod eficient.

Ca rezultat, nu am fost corect reprezentați și nu ni s-a oferit oportunitatea de a ne susține cazul în mod cuprinzător.

Rusia a blocat aplicația de mesagerie criptată Signal, din motive de securitate națională CITEȘTE ȘI Rusia a blocat aplicația de mesagerie criptată Signal, din motive de securitate națională

Având în vedere aceste circumstanțe, suntem hotărâți să ne continuăm apelul pentru a ne asigura că Jordan Chiles primește recunoașterea pe care o merită.

Rămânem dedicați să o sprijinim ca o campioană olimpică și vom continua să lucrăm asiduu pentru a rezolva această problemă rapid și corect”, a transmis USOPC.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis anterior ca gimnasta româncă Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz la proba la sol. Sabrina Maneca Voinea va ocupa locul al patrulea. Decizia trebuie confirmată și de Federația Internațională de Gimnastică. România ar ajunge la 9 medalii la Paris.

Federația Internațională de Gimnastică a confirmat că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice. 

Partea română a făcut contestație la TAS împotriva arbitrajului din finala de la sol.

Kylian Mbappé cumpără de la americani un club de fotbal CITEȘTE ȘI Kylian Mbappé cumpără de la americani un club de fotbal

Dspozitivele ședinței TAS, potrivit FRG:

FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

FOTO Fotbalistul Radu Drăgușin s-a dus pe șantierul Quartier Azuga imediat după Campionatul European CITEȘTE ȘI FOTO Fotbalistul Radu Drăgușin s-a dus pe șantierul Quartier Azuga imediat după Campionatul European

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.

România a încheiat, luni, participarea în competițiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziția a 4-a, cu aceeași notă - 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestație la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3. Sabrina Maneca Voinea a fost notată inițial cu 13.700 pentru exercițiul de la sol, dar antrenorii au depus contestație, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

Marți, președinta Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare șefului federației internaționale Morinari Watanabe, în care a cerut prezentarea analizei detaliate și justificarea notelor la dificultate si execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice. Potrivit FRG, Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În același timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenței să se facă publice analiza detaliată și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunității gimnasticii din România, autorităților guvernamentale și de stat, media națională și internațională.

Team Romania a mai câștigat la Paris trei medalii de aur, patru de argint și una de bronz

La canotaj, au urcat pe prima treaptă a podiumului echipajul Andrei Cornea/Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu). Au obținut argintul olimpic Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie ușoară.

La înot, David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 m liber și bronzul la 100 m liber.

La haltere, Mihaela Cambei a câștigat medalia de argint la categoria 49 kilograme.

viewscnt
Afla mai multe despre
tas
gimnastica
medalie