Sparking Capital a primit acordul de autorizare în calitate de fond și administrator de fonduri de investiții alternative

Sparking Capital a primit acordul de autorizare în calitate de fond și administrator de fonduri de investiții alternative

Vlad Sarca, Vlad Panait și Cristian Negruțiu

scris 28 iul 2022

Sparking Capital a primit din partea Autorității de Supraveghere Financiară acordul de autorizare în calitate de fond de investiții alternativ.

De la înființare până în prezent, compania a investit în startup-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Euroins pierde în dosarul anulării amenzilor de aproape 6 milioane de lei și planului de redresare impus de ASF CITEȘTE ȘI Euroins pierde în dosarul anulării amenzilor de aproape 6 milioane de lei și planului de redresare impus de ASF
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 startup-uri locale, care provin din verticalele travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară ș.a.m.d. Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.

În februarie, Profit.ro a anunțat că Sparking Capital, fond de investiții early stage, estimează că își va completa portofoliul cu încă patru companii până la finalul anului, în funcție însă de oportunități, dar și de câte runde de follow-on va realiza în companiile la care deține deja participații.

Blockchain.com ar putea pierde 270 milioane de dolari din împrumuturile acordate fondului speculativ de criptomonede Three Arrows Capital, aflat în faliment CITEȘTE ȘI Blockchain.com ar putea pierde 270 milioane de dolari din împrumuturile acordate fondului speculativ de criptomonede Three Arrows Capital, aflat în faliment

„Vrem să continuăm investițiile în startup-uri noi, dar mai ales să facem follow-on în startup-urile existente. Avem deja 11 startup-uri în portofoliu. Probabil că o să ajungem până la finalul anului către 15. Dar nu e neapărat un obiectiv obligatoriu. Dacă apare o oportunitate mai bună într-un start-up existent care face o rundă nouă, preferăm să investim acolo. (...) Bugetul de investiții pe 2022 este cuprins între 500.000 și 1 milion de euro”, a spus atunci Cristian Negruțiu, co-fondatorul Sparking Capital.

Fondul se axează în principal pe investiții de seed și pre-seed în companii românești de tehnologie sau domenii conexe, care pot scala rapid. Extinderea investițiilor în afara granițelor țării momentan nu era indicat atunci ca un obiectiv principal al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sparking capital
asf