Sparking Capital a primit din partea Autorității de Supraveghere Financiară acordul de autorizare în calitate de fond de investiții alternativ.
De la înființare până în prezent, compania a investit în startup-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.
Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 startup-uri locale, care provin din verticalele travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară ș.a.m.d. Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.
„Vrem să continuăm investițiile în startup-uri noi, dar mai ales să facem follow-on în startup-urile existente. Avem deja 11 startup-uri în portofoliu. Probabil că o să ajungem până la finalul anului către 15. Dar nu e neapărat un obiectiv obligatoriu. Dacă apare o oportunitate mai bună într-un start-up existent care face o rundă nouă, preferăm să investim acolo. (...) Bugetul de investiții pe 2022 este cuprins între 500.000 și 1 milion de euro”, a spus atunci Cristian Negruțiu, co-fondatorul Sparking Capital.
Fondul se axează în principal pe investiții de seed și pre-seed în companii românești de tehnologie sau domenii conexe, care pot scala rapid. Extinderea investițiilor în afara granițelor țării momentan nu era indicat atunci ca un obiectiv principal al companiei.