Tranzacția prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A., preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN a fost avizată de Consiliul Concurenței.
Portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienții săi.
Profit.ro a anunțat recent că BRD Finance IFN, parte a Grupului BRD, pe piață de 20 de ani, se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite din România, iar conducerea intenționează să înceteze activitatea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
BRD Finance IFN a fost înființat în aprilie 2004.
La finalul lunii martie 2024, portofoliul creditelor nete al BRD Finance a fost de 173 milioane lei, comparativ cu 374 milioane lei la finalul lunii martie 2023. Din anul anterior nu au mai fost acordate credite și au fost oprite tranzacțiile pe carduri, compania reducându-și etapizat activitatea și concentrându-se doar pe gestionarea eficientă a portofoliului, limitarea cheltuielilor operaționale și o reducere treptată a costului riscului.
BRD Finance IFN S.A. are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale.
CITEȘTE ȘI Nu s-a ajuns la un acord privind moneda virtuală europeană, discursul va fi amânat până după alegerile europene. De ce este importantă moneda euro digitală și ce se va întâmpla cu plățile cashÎn toamna anului 2022, recuperatorul de creanțe neperformante EOS Credit Funding DAC, parte a grupului german Otto,a încheiat un parteneriat cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, de 129 milioane euro, pentru extinderea în Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.