Banca Națională a României pare că a început să taie dobânzile chiar când creditarea accelerează și alimentează consumul.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,9771 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9765 lei înregistrat marți.
Fermierii din România care au un proces verbal de calamitate încheiat pentru anii agricoli 2023 și 2024 vor beneficia de suspendarea de drept, până la finalul anului viitor, a creditelor care au o dobândă mai mare de 2% +ROBOR, a ratelor restante precum și a dobânzilor și comisioanelor scadente, precum și de suspendarea executărilor silităe pentru datorii către instituții bancare, IFN -uri, furnizori de utilități, furnizori sau distribuitori de inputuri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,58%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9765 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9753 lei înregistrat luni.
Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior.
Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 5,58%, de la 5,57%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Creditarea în monedă națională a continuat să accelereze în luna iulie, prima în care BNR a redus dobânda cheie după trei ani și jumătate. Merge accelerat creditul către populație, cu cea mai bună lună din ultimii trei ani. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu remarca recent creșterea „vioaie” a creditului de consum.
Nivelul dobânzilor și penalităților pe care ANAF le percepe în cazul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, precum și pentru pentru nedeclarare sau declarare incorecta, vor crește semnifictiv de anul următor, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit la nivelul Ministerului Finanțelor și obținut de către Profit.ro. De exemplu, dobânda pentru neachitarea la termen a obligațiilor fiscale principale urcă de la 0,025% pe zi, ceea ce ar însemna circa 9,1% pe an, față de 0,02% pe zi în prezent, 7,3% pe an.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9753 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9767 lei înregistrat vineri.