BNR s-a uitat la toate firmele din 2007 până în prezent ca să identifice poveștile de succes, adică firme care au reușit să-și crească sustenabil profitabilitatea, cifra de afaceri, iar indicatorii de lichiditate să fie corespunzători.
Polonia este o Românie cu mai multă încredere în ea, susține Florin Ilie, Deputy CEO ING Bank România. „E vorba de cum ne creștem fiecare copiii. Noi am fost crescuți așa și e important să nu facem același lucru mai departe. Să ne placem un pic mai mult unii pe alții. Asta ne face să nu ne agregăm foarte tare nici financiar și nici economic între noi. Să ne iubim un pic mai mult unii pe alții”, a spus el.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9735 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9732 lei înregistrat vineri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Băncile au accelerat creșterea împrumuturilor ipotecare acordate populației în septembrie, deși dobânzile la creditele noi încă n-au scăzut. Creditul de consum continuă să aibă o creștere record post-2008, chiar dacă septembrie nu a fost cea mai bună lună din acest an. Firmele și-au majorat finanțările luate de la bănci, în principal în lei, după ieftinirea acestora.
Primul contract colectiv care este extins acum la nivel de sector în domeniul bancar din România, semnat în luna mai 2024, prevede un salariu minim de 4.100 lei brut, dar și salarii compensatorii în funcție de vechime.
Eforturile Suediei de a renunța la cash au lăsat oamenii vulnerabili la fraudele online. Anul trecut, escrocii din mediul digital au obținut 1,2 miliarde de coroane suedeze, de două ori mai mult decât în 2021.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9732 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9733 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
În fiecare zi, miliarde de dolari sunt tranzacționați pe piața globală de schimb valutar Forex (FX). Dolarul american (USD) este implicat în 88% din toate tranzacțiile și reprezintă 58% din rezervele valutare globale.