Deputy CEO ING Bank România - Polonia este o Românie cu mai multă încredere în ea. Noi nu ne agregăm foarte tare nici financiar și nici economic între noi

Deputy CEO ING Bank România - Polonia este o Românie cu mai multă încredere în ea. Noi nu ne agregăm foarte tare nici financiar și nici economic între noi
scris 28 oct 2024

Polonia este o Românie cu mai multă încredere în ea, este unul dintre mesajele transmise de Florin Ilie, Deputy CEO ING Bank România.

„E vorba de cum ne creștem fiecare copiii. Noi am fost crescuți așa și e important să nu facem același lucru mai departe. Să ne placem un pic mai mult unii pe alții. Asta ne face să nu ne agregăm foarte tare nici financiar și nici economic între noi. Să ne iubim un pic mai mult unii pe alții”, a spus acesta, citat de Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Un nou mare parc fotovoltaic lansat în România, de o companie cu capital 100% românesc CITEȘTE ȘI Un nou mare parc fotovoltaic lansat în România, de o companie cu capital 100% românesc
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit acestuia, antreprenoriat înseamnă să ai încredere în ceilalți.

„Banii sunt creați prin credit. Asta reprezintă banii: credite încă nerambursate. Adică creditele altora, dar încă nerambursate. Asta înseamnă toți banii din economie. Creditul înseamnă că ai dat ceva pe încredere și aștepți, mai târziu, să-ți dea înapoi. Cu cât există mai multă încredere în economie, cu atât există mai mult credit bancar.

FOTO MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI FOTO MedLife semnează o nouă achiziție

Cu cât este mai mult credit bancar, cantitatea de bani efectiv, e mai mare. Atunci automat se produce mai mult, sunt locuri mai multe de muncă, profituri mai mari, toată lumea are bani mai mulți”, a precizat Florin Ilie.

În opinia sa, diferența dintre România și alte țări la intermediere financiară este nivelul încrederii între oameni.

FOTO MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI FOTO MedLife semnează o nouă achiziție

„Este vorba despre încrederea în societate, între oameni și în viitor. Cred că putem să avem încredere și noi mai mult în Stat și Statul în populație. Politicile publice n-ar trebui să înregistreze stridențe de-a lungul timpului, pentru că nu sunt necesare. Populația, de fapt, nu cere stridențe de politică economică sau de politică fiscală, ci pentru noi e bine ca aceste stridențe să fie un pic mai puțin abrupte decât au fost în trecut.

Asta vine tot din frica de viitor: frica Statului de populație, frica populației de Stat. Din cauza asta, ambele părți tind să facă stridențe, să adopte măsuri stridente în toate direcțiile: reacția firmelor față de Stat, reacția Statului față eventualii angajați sau personal. E foarte păguboasă frica tuturor de toți care se traduce în stridențe de politică sau de comportament financiar”, a mai afirmat reprezentantul ING Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
intermediere financiară
romania