Warren Buffett și Berkshire Hathaway au continuat să reducă investițiile în acțiuni în al treilea trimestru al anului 2024, vânzând aproximativ 25% din deținerile lor în acțiuni Apple. Acest declin reflectă o abordare precaută, Berkshire acumulând o sumă record de 325,2 miliarde de dolari în numerar, relatează Reuters.
Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României au scăzut cu peste 2,9 miliarde de euro în octombrie, în principal ca urmare a unor plăți pentru datoria externă a statului.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9747 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9745 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), anunță o nouă conducere executivă. Bogdan Preda, secretar general și director executiv relații publice și internaționale al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), pleacă din organizația căreia i s-a alăturat încă de la înființare în 2014. Poziția sa este preluată de Georgiana Murgulescu, până acum director Relații Juridice & Dialog Social la CPBR.
Ministerul Finanțelor a revizuit necesarul brut de împrumut de la 217 miliarde lei la 235 miliarde lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro. Decizia de majorare era una previzibilă și a fost anunțată de Profit.ro, în contextul în care Finanțele au ajuns cu împrumuturile din octombrie aproape de limita de 217 miliarde lei, iar deficitul bugetar indicat în planul fiscal-structural trimis Comisiei Europene este de 7,9% din PIB (în termeni ESA), peste nivelul de 6,9% luat în calcul anterior.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9745 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9746 lei înregistrat miercuri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Grupul austriac Erste a încheiat primele 9 luni cu un profit net de 2,52 miliarde de euro, în creștere cu 8,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii rezultatului operațional, deși au crescut și costurile cu riscul. BCR, subsidiara din România, a contribuit cu 15% la profitul net.
Banca Comercială Română a încheiat primele 9 luni cu un profit net de 2,22 miliarde de lei, în creștere cu circa 31% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii veniturilor operaționale, mai ales a celor din dobânzi, dar și a eliberării de provizioane.