Sistemul polonez de plăți mobile BLIK are în continuare planuri de a se extinde în România, așteptând încă aprobarea autorităților de reglementare.
Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește astăzi la Guvern cu liderii tuturor băncilor comerciale semnificative și ai organizațiilor bancare, care îi vor prezenta situația economică actuală, evoluții în sistemul bancar și îngrijorări legate de riscurile instabilității fiscale după măsurile luate în an electoral, precum și diverse discuții pe chestiuni tehnice care necesită rezolvare sau îmbunătățire, cum sunt, spre exemplu, platforma ANAF cu veniturile contribuabililor care solicită credite sau riscurile unor măsuri de protejare a agricultorilor cu credite în an de secetă.
Cosmin Marinescu, consilier pe teme economice al președintelui Klaus Iohannis, este în cărți pentru a prelua funcția rezervată PNL de viceguvernator al Băncii Naționale a României în noul Consiliu de Administrație, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse din mediul bancar și politic.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9738 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9755 lei înregistrat luni.
Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,55%, de la 5,56%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Împrumuturile contractate de către Ministerul Finanțelor prin plasamente private au ajuns în primele opt luni din acest an la 852 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Anul trecut, plasamentele private, împrumuturi luate mai discret de la bănci și investitori mari, au atins un total record de 1,6 miliarde de euro, fiind derulate 13 astfel de operațiuni.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9755 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9769 lei înregistrat vineri.
Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,56%, de la 5,57%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
ING Bank România lansează un avertisment legat de fraudatori care se dau drept angajați ai băncii pentru a prelua datele contului, un fenomen denumit „impersonare” și care necesită anumite măsuri de precauție.
Începând cu data de 30 octombrie, utilizatorii Revolut din România vor observa schimbări în termenii și condițiile aplicate serviciilor furnizate de banca digitală.