Șeful Heidi: Creșterile salariale prea rapide din sectorul public ar putea alunga investitorii

Șeful Heidi: Creșterile salariale prea rapide din sectorul public ar putea alunga investitorii
scris 30 sep 2015

Guvernul ar trebui să analizeze cu atenție ritmul în care vor fi aplicate majorările salariale din sectorul public, deoarece o creștere prea rapidă va pune presiune pe companiile străine, unul dintre principalele atuuri ale pieței românești fiind în prezent costul relativ scăzut al forței de muncă, afirmă directorul general al Heidi Chocolate, Franco del Fabbro.

"Privim cu puțină îngrijorare știrile referitoare la creșterile salariilor din sectorul public de anul viitor, atât din ianuarie, cât și din iulie, al căror rezultat va fi o creștere salarială de 23% în 2016 față de 2015. Când costul muncii crește atât de mult în așa scurt timp, atunci creezi o problemă pentru toate companiile din industria manufacturieră din România, astfel că autoritățile ar trebui să fie atente la ritmul în care sunt implementate aceste măsuri. Se poate ajunge la un punct în care va fi mai ieftin să achiziționezi o instalație decât să angajezi oameni," a spus del Fabbro într-o conferință de presă organizată miercuri cu ocazia inaugurării unei noi secții de producție la fabrica Heidi din comuna Pantelimon, județul Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News

Șeful Heidi a adăugat că scăderea din luna iunie a taxei pe valoarea adăugată pentru produsele alimentare nu s-a reflectat foarte tare până în prezent în vânzările companiei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Impactul măsurii se va vedea probabil în în următoarele 2-3 luni", a spus del Fabbro.

Heidi Chocolat a inaugurat miercuri un nou spațiu destinat producției de ciocolată la fabrica din Pantelimon, în cadrul unei investiții totale de 15 milioane de lei demarată în 2014.

“Extinderea fabricii noastre de ciocolată face parte din planurile de creștere a companiei și a brandului Heidi atât în Romania, cât și pe plan internațional. Cu ajutorul noilor echipamente vom putea extinde capacitatea de producție, îmbunătăți calitatea produselor și, în final, întări prezența pe plan local și internațional", a spus del Fabbro.

Fabrica din Pantelimon are 420 de angajați.

În acest an, Heidi a investit aproximativ 7 milioane de lei în modernizarea echipamentelor de producție și estimează o valoare a investițiilor anuale de 15 milioane de lei până în 2020, atât pentru actualizarea echipamentelor existente, cât și pentru extinderea capacității de producție.

Heidi deține o cotă de 7% pe piața de tablete de ciocolată din România, cu vânzări anuale de circa 25 milioane de tablete. Compania vizează atingerea unei cote de piață de 10% până în 2020.

Șeful Heidi consideră că piața locală a ciocolatei a avut o evoluție bună în 2014, cu creșteri mai mari pe segmentul valoric. În 2015, piața este estimată să scadă cu aproximativ 7% ca valoare, în principal din cauza vânzărilor mai mici din timpul verii, pe fondul temperaturilor ridicate.

În ciuda scăderii prognozate de la nivelul pieței, afacerile Heidi vor înregistra o creștere de două cifre în acest an, ritm similar celui consemnat în ultimii șapte ani, potrivit reprezentanților companiei.

Principalul motor de creștere este reprezentat de exporturi, care în acest an vor depăși 50% din vânzările companiei. Produsele Heidi sunt exportate în 48 de țări, iar cele mai importante piețe sunt Marea Britanie, China, Polonia și Canada, a declarat del Fabbro.

În ceea ce privește prețul ciocolatelor Heidi, compania va opera o majorare de aproximativ 7% până la finele anului, a adăugat del Fabbro, principalul motiv fiind creșterea prețurilor pentru boabele de cacao. Peste 90% din boabele de cacao folosite de Heidi sunt importate din Coasta de Fildeș, diferența fiind acoperită din importurile din Ecuador.

Prezent la inaugurare, proprietarul Heidi, Julius Meinl al cincilea, a declarat că Heidi Chocolate este o companie care se dezvoltă odată cu economia locală și care înregistrează o creștere anuală de două cifre.

Meinl a achiziționat Heidi Chocolate în aprilie 2013, prin intermediul grupului KEX Confectionery, care este și proprietarul celui mai mare producător de ciocolată din România, Kandia Dulce.

viewscnt
Afla mai multe despre
heidi
ciocolata
inaugurare sectie productie
salarii sectorul public