Prințul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro, informează online ziarul spaniol ABC.
Soțul reginei Elisabeta a II-a care a murit vinerea trecută la 99 de ani a lăsat în urmă o avere acumulată timp de peste șapte decenii în care a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice. El a lăsat însă moștenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro, scrie Agerpres.
Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinț consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul acestor decenii cât a slujit coroana britanică.
O parte din această avere provine din alocația anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocația a fost plătită din banii contribuabililor, iar prințul Philip a primit-o până când a renunțat la funcțiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.
Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărțit cu soțul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.
CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la BucureștiScopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primește un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăți imobiliare administrate de Crown Estate, precum și colecții de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.