După luni întregi de zvonuri, cu informații confirmate din mai multe surse și imagini oficiale de presă “scăpate” pe internet, Galaxy S8 se apropie de momentul lansării, fără a da impresia că mai poate oferi vreo surpriză importantă, dincolo de ceea ce se crede că se știe deja.
Nu doar că este cel mai așteptat smartphone cu Android pe 2017, cum se întâmplă în fiecare an cu flagship-urile Samsung din seria Galaxy S, dar are o importanță și o semnificație aparte pentru producătorul coreean.
Galaxy S8 trebuie să reapare ceea ce a stricat Note 7. Trebuie să arate că Note 7 a fost un accident și să aducă pentru Samsung, pe lângă venituri mai mari, o încheiere a unui capitol nefericit.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dincolo de acest aspect, de la S8 există cele mai mari așteptări dintre toate smartphone-urile cu Android. Samsung și-a întărit în ultimii ani percepția de bun producător hardware.
Pe lângă “dușul” inevitabil de marketing de care un astfel de produs este însoțit, în ultimii doi ani Samsung chiar a creat flagship-uri demne de acest supra-nume, din punctul de vedere al designului și al construcției hardware. Partea de software rămâne, în continuare, punctul slab al producătorului coreean.
Designul și construcția sunt și pe mai departe cele mai importante preocupări ale producătorilor de smartphone, în ciuda faptului că impresia generală este că schimbările de la an la an sunt mici sau chiar inexistente.
CITEȘTE ȘI Google lucrează la o aplicație de editare foto pentru grupuri de persoaneGalaxy S8 va diferi din acest punct de vedere de generațiile anterioare prin ramele foarte înguste care vor încadra ecranul pe verticală. Acesta va ocupa o proporție mai mare din suprafața dispozitivului, permițând încadrarea unui ecran mai mare, fără creșterea semnificativă în dimensiuni a telefonului.
Creșterea suprafeței ocupate de ecran, se pare că a dus la dispariția butonul Home care, în mod tradițional, era plasat sub ecran și încorpora senzorul de amprente. Drept urmare, Samsung a trebuit să caute o soluție pentru senzorul de amprente folosit pentru deblocarea ecranului.
Cum soluția oferită de Synaptics – integrarea cititorului de amprente în ecran – nu s-a dovedit fiabilă, Samsung pare să fi optat pentru mutarea butonului care include senzorul de amprente pe spatele dispozitivului.
În plus, dacă informațiile se confirmă, S8 va avea și un senzor care permite autentificarea posesorului prin scanarea și recunoașterea irisului.
Ca și anul trecut, cel mai probabil vor fi lansate două versiuni: S8 cu un ecran de 5,7 inch și S8+ cu un ecran de 6,3 inch.
În ceea ce privește dotările hardware, nu există niciun indiciu că Samsung ar alege altă strategie față de anii precedenți, adică un procesor Exynos propriu pentru modelele comercializate în Europa și un Snapdragon 835 de la Qualcomm pentru Statele Unite și alte regiuni.
CITEȘTE ȘI Apple poate relua vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui procesMemoria RAM va rămâne, cel mai probabil, la nivelul optim de performanță și consum al momentului, adică 4 GB. În ceea ce privește bateriile, se pare că S8 va avea o baterie cu capacitate de 3.000 mAh, iar S8+ una de 3.500 mAh.
Pe partea de software, noile flagship-uri se pare că vor beneficia de o interfață nouă a tradiționalului TouchWiz și de primul asistent virtual al celor de la Samsung, Bixby.
Din prezentarea oficială a celor de la Samsung, Bixby va fi mai mult un instrument care va ajuta utilizatorul în folosirea mai eficientă a dispozitivului. Cert este, din vaga descriere oficială, că Bixby nu a fost gândit să concureze cu Google Assistant.
Pentru început, Bixby va ști doar limbile engleza și coreeană.
Unicul mare mister rămâne camera foto. Este singura tehnologie a lui Galaxy S8 despre care nu au circulat până acum informații, iar acest lucru nu poate fi întâmplător. Cel mai probabil, Samsung pregătește o surpriză pe partea foto.
Dacă aceste informații se vor confirma și dacă Samsung mai are ași în mâneca pentru Galaxy S8, vom afla peste numai două zile, pe 29 martie, când are loc prezentarea oficială.