Google vrea să își conserve dominația pe căutarea online, printr-o aplicație de chat inteligentă, care să răspundă la întrebările utilizatorilor.
Așa-numitul "messenger inteligent" va oferi, pe lângă funcțiile clasice de chat, răspunsuri la întrebările utilizatorilor. Cel mai probabil va fi o combinație între vasta bază de informații pe care o deține Google și algoritmii de inteligență artificială ai companiei mamă, Alphabet, pentru a înțelege și a răspunde cât mai precis întrebărilor venite din partea utilizatorilor.
Practic, vorbim de un motor de căutare integrat într-o aplicație de chat, cu deosebirea că, în locul unor căutări bazate pe cuvinte cheie, se va apela la conversații naturale, cu întrebări și răspunsuri normale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mai exact, în loc să intri pe diverse servicii online să cauți informații, Google va încerca să le ofere direct în această aplicație. De exemplu, în loc să intri pe Google Maps să cauți o frizerie, vei putea obține informația întrebând ”unde este frizeria X și ce program are” în noua aplicație de chat.
Este posibil ca Google să nu se oprească doar la o aplicație de chat, o funcționalitate prea importantă pentru un gen de aplicații așa limitat, astfel că, cel mai probabil, funcționalitatea va fi integrată în Google Now (eventual sub o altă formă decât cea actuală), pentru ca utilizatorul să aibă acces cât mai rapid la aceasta și să fie disponibilă pe un număr cât mai mare de dispozitive.
Deși Google nu a comentat informația, se pare că aplicația este deja în lucru de mai bine de un an și nu se știe când va fi lansată.
Se pare că Google va permite și altor developeri să construiască proprii boți folosind acest serviciu, pentru a putea oferi informații din cât mai multe domenii.
Google mai are o aplicație de chat, Hangouts, dar care nu a reușit să se bucure de succesul scontat, asta în pofida faptului că vine preinstalată pe milioane de telefoane cu Android.
La ora actuală, există 1,4 miliarde de utilizatori ai cel puțin unei aplicații de chat, iar topul aplicațiilor este dominat de Facebook cu WhatsApp și propriul Messenger.
Aplicația de chat pe care Google o va lansa vine ca răspuns la Facebook M, bot-ul de inteligență artificială pe care Facebook îl testează în propriul Messenger. Și acesta are sopul de a răspunde la întrebări, ca o alternativă la căutarea clasică. Este o amenințare directă la funcția de bază a Google: căutarea.