Google lansează o facilitate care ajută în auto-diagnosticarea problemelor de sănătate

Google lansează o facilitate care ajută în auto-diagnosticarea problemelor de sănătate
scris 21 iun 2016

Pe parcursul următoarelor zile, Google va implementa o nouă facilitate în cadrul motorului său de căutare, facilitate menită să ajute utilizatorii care încearcă să afle de ce afecțiune ar putea suferi în funcție de simptomele avute.

Ca regulă generală, încercarea diagnosticării proprii prin căutarea pe internet este o idee proastă. De la un simptom banal, utilizatorul poate ajunge să creadă și să se teamă că suferă de o afecțiune gravă. Însă, pentru cei care cred că internetul poate ține loc de doctor, Google are vești bune.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform celor de la Google, aproximativ 1% din totalul căutărilor pe care le operează sunt legate de simptome în funcție de care utilizatorii încearcă să-și pună singuri diagnosticul în momentul în care au o anumită problemă de sănătate. De aceea, cel mai folosit motor de căutare va optimiza rezultatele oferite punctual în aceste cazuri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Facilitatea, care nu are o denumire oficială, va fi oferită prin intermediul aplicației Google pentru Android și iOS.

Google a plătit în ultimul an recompense de peste jumătate de milion de dolari celor care au descoperit probleme de securitate în Android CITEȘTE ȘI Google a plătit în ultimul an recompense de peste jumătate de milion de dolari celor care au descoperit probleme de securitate în Android

Google va recunoaște simptomele introduse, precum ”migrenă” sau ”amețeală”. De asemenea, utilizatorii pot realiza căutări specifice, folosind sintagme de genul ”durere la genunchi” ori ”înțepături în partea dreaptă”.

Google va afișa afecțiunile care corespund simptomelor într-un format pe bază de carduri înșirate pe orizontala ecranului sau în chenare de text care conțin informații legate de posibile tratamente.

În spatele acestei facilități se ascund datele pe care Goolge le stochează în ceea ce numește Knowledge Graph - o bază de informații obținute din nenumărate surse, informații care sunt afișate în cazuri specifice. Simptomele sunt doar un exemplu, dar aceeași bază de informații este folosită și pentru căutările după filme, personalități evenimente, termeni de specialitate etc.

Pentru a da mai multă prestanță bazei sale de informații, Google susține că, strict pentru această nouă funcție, a primit ajutor din partea specialiștilor din cadrul Școlii de Medicină Harvard și a Clinicii Mayo.

Deocamdată, facilitatea este disponibilă doar pentru Statele Unite, dar Google promite că nu va trece mult timp până când va putea fi utilizată și în restul lumii. De asemenea, într-un viitor nu foarte îndepărtat va putea fi folosit și pe PC-uri, nu doar pe telefoanele mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
medicină
android
ios