Google a creat o aplicație pentru iOS care transformă conținutul Live Photo în animații care îmbracă popularul format GIF.
Motion Stills are ca unic scop îmbunătățirea așa-ziselor Live Photos, realizate cu iPhone 6S. În acest scop, aplicația realizează mai multe operațiuni:
- editează automat fișierul existent, eliminând cadrele inutile precum mișcarea puternică a camerei;
- separă prim-planul de fundal, izolând subiectul și creând un impresionant efect de mișcare;
- alege automat celele mai bune momente pentru începutul și finalul animației;
- salvează rezultatul în format GIF.
Bineînțeles că GIF-urile realizate în acest fel vor putea fi postate rapid pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI iPhone va primi un design nou o dată la trei aniCum Live Photos este o funcție disponibilă doar pe iOS, este logic ca și noua aplicație Google să existe doar pe dispozitivele Apple. Producătorii de telefoane cu Android au încercat deja să lanseze ceva similar, dar, până acum, nu au produs nicio replică notabilă.
Este interesant faptul că Google, după tastatura pentru iOS lansată în luna mai, vine, din nou, cu o aplicație dedicată exclusiv platformei dezvoltate de Apple. Este din ce în ce mai evidentă o atenție sporită a celor de la Google pentru iOS, asta după ce, ani la rând, au tratat cu mai mult sau mai puțină indiferență sistemul folosit de iPhone și iPad.
Evident că Google nu face asta dezinteresat. Cu cât mai multe aplicații produce, cu atât șansele ca utilizatorii să rămână în ecosistemul Google sunt mai mari, chiar și (sau mai ales) când acest fapt se întâmplă pe o platformă pe care nu o controlează și unde nu-și poate impune aplicațiile decât prin funcționalitatea oferită de acestea.
Pe Android este simplu pentru Google să-și impună servicii. Zecile de aplicații Google vin preinstalate pe toate telefoanele cu Android. Pe iOS, însă, platformă ce are sub 10% din piață dar ai cărei utilizatori sunt mai dispuși să investească în aplicații și servicii, totul depinde de valoarea adusă de serviciile oferite.
Pe iOS utilizatorii nu folosesc aplicațiile Google pentru că le găsesc deja pe telefon, ci le instalează în mod expres pentru că apreciază funcționalitatea acestora (acolo unde este cazul).